Cel mai prețios ingredient din bucătărie: poate fi folosit în diferite rețete, dar și pentru îngrijirea personală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai prețios ingredient din bucătărie - poate fi folosit în diferite rețete, dar și pentru îngrijirea personală. Sursa - pixabay.com
Cel mai prețios ingredient din bucătărie - poate fi folosit în diferite rețete, dar și pentru îngrijirea personală. Sursa - pixabay.com
Știați că există un ingredient prețios care poate fi folosit în bucătărie în multe rețete, dar și pentru îngrijirea personală? 

Vorbim despre fulgi de ovăz, un produs 100% natural, deosebit de versatil. Știm că produsele naturale pot fi alternative valabile la cele chimice și industriale.  Acestea nu doar că limitează impactul asupra atmosferei, poluează mai puțin, dar sunt mai puțin agresive cu pielea și organismul nostru.

Unele produse naturiste sunt folosite în rețetele de bucate, altele - pentru a face curat în casă sau pentru a avea grija de sănătatea și bunăstarea noastră. În plus, ne ajută să economisim bani.

Cultivă ciuperci pleurotus acasă: cum să obții o recoltă bogată chiar în bucătărie

Printre ingredientele care fac parte din această categorie regăsim fulgii de ovăz. Făina de ovăz este un ingredient special, capabilă să răspundă la multe nevoi. De exemplu, din ea se pot face deserturi foarte gustoase, supe și produse de patiserie.

Pe lângă faptul că sunt un mic dejun sănătos și hrănitor, fulgii de ovăz au o funcționalitate foarte largă. Vorbim despre un produs versatil care poate fi folosit în multe alte scopuri.

Trei ingrediente care strică orice salată și o transformă într-o adevărată bombă calorică

Să vedem câteva dintre ele. În primul rând, trebuie să știți că puteți face săpun din fulgi de ovăz. Luați niște săpunuri neutre și dați-le prin răzătoare. Puneți fulgii de săpun într-o cratiță cu apă. Adăugați fulgii de ovăz și fierbeți compoziția. Amestecați bine și turnați totul în forme. După o zi, săpunul poate fi folosit.

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

Ce ziceți de o mască pentru ten? Făina de ovăz este excelentă împotriva pielii uscate. Pentru a face un produs care ne poate veni în ajutor, folosiți două linguri de fulgi de ovăz și două linguri de apă de trandafiri. Amestecați energic până când soluția devine omogenă și poate fi întinsă pe față.   Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți. Rezultatul este grozav.

În sfârșit, puteți crea un alt produs valabil pentru îngrijirea corpului. Vorbim despre un exfoliant, un adevărat scrub pe bază de făină de ovăz. Luați trei linguri de fulgi de ovăz, o lingură de ulei de măsline și una de sare de mare. Amestecați și întindeți scrubul pe corp, masând ușor. Astfel veți îndepărta pielea moartă cât ai clipi!

 

BONUS. Fă această mască o dată pe săptămână și părul tău va prinde viață: va deveni mai gros și mai strălucitor

 

Părul subțire provoacă multe probleme femeilor. Femeile care au părul subțire și fragil încearcă să găsească secretul părului luxos. La urma urmei, părul este aproape cel mai important accesoriu al unei femei. Ar trebui să fie întotdeauna curat și bine întreținut.

Vă oferim o mască hrănitoare, care întărește părul și îl saturează cu mulți nutrienți. Nu va trebui să așteptați mult pentru rezultate plăcute!

Ingrediente:

1 banană mică,
1 gălbenuș de ou,
1 linguriță de miere,
1/2 lingura de bere.

 

Prepararea măștii 

 

Amestecați bine toate ingredientele cu un blender și aplicați amestecul pe părul spălat și umed. Puneți deasupra o pungă, înfășurați cu un prosop și păstrați masca timp de 2 ore. Apoi spălați-vă părul cu apă rece.

Pune ceapă în șampon: vei uita de păr căzut, exces de sebum și mătreață. Trucul bunicilor care dă rezultate uimitoare

Este suficient să folosiți un astfel de produs o singură dată pe săptămână pentru a transforma părul subțire în unul des.

 

BONUS. Secretele indiencelor pentru un păr sănătos și frumos: aplică-le și toată lumea te va invidia

 

Femeile din India exotică ne-au cucerit inimile. Merg la concursuri de frumusețe, cuceresc producătorii de la Hollywood cu aspectul lor și îi îmbătă cu parfumurile lor picante.

Privim cu invidie buclele groase și strălucitoare și ne dorim să avem și noi un păr la fel de frumos! Deci, care este secretul? 

În India, aproape fiecare femeie are un păr frumos. Îngrijirea părului este un ritual zilnic cu care sunt obișnuite în copilărie.  

Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

Șampon de casă. Siliconii, sulfații, parabenii nu sunt folosiți de indience. Ele își fac propriile produse de îngrijire a părului din ingrediente naturale. Doar beneficiile naturii și o combinație de ingrediente care au rezistat de secole! Ce conține un șampon prietenos cu părul? Cel mai adesea, este vorba de albuș de ou, suc de lămâie, ulei de cocos. Se pot adăuga ulei din semințe de muștar, turmeric și boabe de săpun shikakai.

Cele mai neinspirate cadouri de nuntă: 7 obiecte care aduc mirilor ghinion

Uleiuri. Indiencele masează scalpul cu uleiuri esențiale, le adaugă în șampon și măști. Fiecare tip de ulei este responsabil pentru un anumit efect, iată câteva dintre ele:

1. Uleiul de argan hidratează și conferă strălucire.

2. Uleiul din semințe de muștar stimulează creșterea.

3. Măslinul îl face mai puternic și mai mătăsos.

4. Migdalele împrospătează culoarea.

5. Susanul reduce căderea părului.

6.  Nuca de cocos calmează scalpul iritat.

Săpun cu semințe de mac, făcut în casă: se face simplu, este ieftin și oferă multă satisfacție 

Ayurveda este o știință străveche a frumuseții și a sănătății, conform căreia părul sănătos al unei femei se conectează cu Venus și Luna, care dau energie unei femei pentru a deveni o soție și o mamă bună.

Ce spune Ayurveda: susținem sănătatea părului din interior cu o nutriție adecvată, yoga, meditație și somn, iar din exterior cu șampoane, uleiuri și măști. În același timp, pe păr pot fi aplicate doar acele componente care pot fi consumate fără teamă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel