Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 20 sep 2019 / 16:42
Cele mai periculoase cântece de ascultat la volan. Efecte neaşteptate pentru şoferi
Sofer
Ascultarea unor cântece care au un ritm mai mare de 120 de bătăi pe minut, precum "Born to Run" al lui Bruce Springsteen și "American Idiot" al formației Green Day îi face pe oameni să conducă imprudent, potrivit unui studiu citat de Smart Radio.

Ascultarea unor piese cu un ritm alert îi poate face pe oameni să conducă haotic, iar cântecele care depășesc 120 de bătăi pe minut au cel mai mare impact negativ. Cu 189 de bătăi pe minut, piesa "American Idiot" a formației Green Day a fost poziționată pe primul loc în lista celor mai periculoase cântece, în timp ce "Stairway to Heaven" a trupei Led Zeppelin se află la polul opus, potrivit dailymail.co.uk.

În cadrul studiului, participanții au folosit un simulator de șofat pe o autostradă cu șase benzi, ascultând muzică în timp ce conduceau. Piesele care au depășit 120 de bătăi pe minut au avut un impact negativ, participanții conducând imprudent, făcând manevre periculoase și accelerând.

Participanții la studiu au schimbat benzile de aproximativ 140 de ori, de două ori mai mult comparativ cu cei care nu ascultă muzică în timp ce șofează. Muzica mai puțin ritmată a avut un efect opus. Qiang Zeng, de la South China University of Technology, a declarat că "descoperirea este importantă pentru dezvoltarea unor strategii de educare a șoferilor", transmite Mediafax.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro