Cel mai mic bebeluș din lume ajunge acasă după un an de spitalizare
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Cel mai mic bebeluș din lume s-a născut în Singapore și a fost externat după 13 luni de spitalizare. 

Un bebeluș considerat a fi cel mai mic din lume la naștere a fost externat, după 13 luni de spitalizare. Kwek Yu Xuan cântărea doar 212 grame la naștere, măsurând 24 de centimetri. Fetița avea greutatea unui măr, scrie BBC

Nașterea a avut loc la 25 de săptămâni, cu mult mai devreme decât media normală de 40 de săptămâni. 

Recordul a fost inițial al unei fetițe din Statele Unite ale Americii născută în 2018, care la naștere avea 245 de grame, conform Registrului de prematuri mici al Universității din Iowa. 

Naștere prematură din cauza pre-eclampsiei

Mama lui Yu Xuan a născut mai devreme prin cezariană, după ce a dezvoltat pre-eclampsie, o afecțiune care crește enorm de mult tensiunea arterială, afectând organele și punând în pericol viața mamei și a bebelușului. Yu Xuan are acum o greutate mult mai sănătoasă de 6,3 kilograme. 

Fetița a avut șanse limitate de supraviețuire, conform reprezentanților Spitalului Universității Naționale, unde aceasta s-a născut. 

„În ciuda șanselor limitate, a complicațiilor de sănătate avute la naștere, micuța a inspirat oamenii din jurul ei cu perseverența și modul în care a crescut, ceea ce o fac să fie un bebeluș extraordinar al generației COVID-19 - o rază de lumină în mijlocul haosului”, a transmis spitalul într-un comunicat. 

A depins un an de aparate

În timpul spitalizării, Yu Xuan a avut parte de nenumărate tipuri de tratamente și pe parcursul dezvoltării a depins de diferite tipuri de aparate pentru a supraviețui. Doctorii consideră că sănătatea micuței a evoluat favorabil sub supravegherea lor, de aceea a fost externată, putând astfel să meargă acasă alături de părinții săi. 

Yu Xuan are în continuare probleme grave la plămâni și va avea nevoie de suportul unui aparat pentru a respira acasă. Medicii speră că bebelușul va evolua favorabil în continuare. 

Mama lui Yu Xuan, Wong Mei, a spus mass-mediei locale că nașterea fiicei sale a fost un șoc, întrucât primul său copil, un băiețel de 4 ani, s-a născut la termen, perfect sănătos. 

Părinții lui Yu Xuan au reușit să plătească facturile de spital ale fetiței prin intermediul unei campanii de crowdfunding care a strâns 366.000 de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel