Cel mai mare schelet de dinozaur din lume este scos la vânzare. Suma la care poate ajunge este uriașă
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Pixabay
Sursa Pixabay
Scheletul dinozaurului este complet în proporție de 80% și are o vechime de aproximativ 150 de milioane de ani.

Dinozaurii reprezintă acel capitol din istorie al bestiilor dispărute care se bucură de curiozitatea tinerilor și a bătrânilor deopotrivă.

Dar acum, fanii dinozaurilor au ocazia de a vedea cel mai mare schelet din lume - un Apatosaurus numit Vulcain.

Această specie erbivoră, al cărei nume înseamnă "șopârlă înșelătoare" în greacă, a atins 21 de metri lungime și a trăit într-o zonă care este acum în America de Nord.

Sunt înrudiți cu celebrul Brontosaurus și se crede că au fost unul dintre cele mai mari animale terestre din toate timpurile.

Aveau o coadă lungă și îngustă pe care ar fi putut să o folosească ca bici împotriva prădătorilor sau pentru a-și asigura echilibrul atunci când mergeau.

Un exemplar era enorm. Ei cântăreau în jur de 25 de tone și trăiau în turme

Un exemplar era enorm. Ei cântăreau în jur de 25 de tone și trăiau în turme.

O casă de licitații din Paris va vinde specimenul pe 16 noiembrie și se așteaptă ca acesta să fie vândut pentru o sumă cuprinsă între 2,5 și 4,2 milioane de lire sterline.

Cel care va cumpăra dinozaurul va primi, de asemenea, detaliile GPS ale locului unde a fost dezgropat și planul de excavare.

Scheletul adultului este complet în proporție de peste 80 la sută și are o vechime de aproximativ 150 de milioane de ani.

Acesta a fost descoperit în Wyoming, SUA, în 2018 și a necesitat trei ani de excavare.

Până la licitație, acesta va fi expus publicului la Domaine de Dampierre-en-Yvelines - un castel, un parc și diverse grădini la 45 de minute de Paris, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel