Cel mai mare producător de carne din lume, JBS, a fost vizat de un atac cibernetic
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cel mai mare producător de carne al lumii a fost vizat de un atac cibernetic.

Conform The Verge, compania braziliană JBS, care produce o cincime din carnea de la nivel mondial, a fost vizată de un atac cibernetic coordonat. Detaliile despre severitatea atacului nu sunt încă disponibile, însă acesta a devenit vizibil în data de 30 mai. Personalul a fost informat despre situație în 31 mai, însă era deja prea târziu. Unele dintre cele mai mari abatoare americane se închiseseră deja, dar și altele din Canada.

Informațiile preliminare arată că JBS și-a suspendat serviciile IT din Australia și America de Nord, iar serverele de rezervă ale companiei au rămas neafectate. În mod normal, oprirea sistemelor informatice și a producției din fabrici cel mai probabil vor provoca întârzieri și probleme de stoc.

Într-o conferință de presă din 1 iunie, secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a descris atacul drept „venind de la o grupare criminală stabilită în Rusia”. JBS încă nu a dezvăluit dacă atacurile implicau și de această dată ransomware, chiar dacă închiderea serverelor de obicei acest lucru indică.

Compania gigant Colonial Pipeline a plătit 40 milioane dolari hackerilor     

Potrivit aceleiași surse, CNA Financial din Statele Unite ale Americii a plătit 40 milioane dolari ca sumă de răscumpărare a sistemelor tehnologice ale companiei, criptate în urma atacului din partea hackerilor. Inițial, s-au cerut 60 milioane dolari, însă negocierile care au avut loc la o săptămână după blocarea sistemului IT au coborât suma.

Dacă suma de 40 milioane dolari este confirmată și de companie, nu doar de surse de mare încredere când vine vorba de lumea financiară americană, atunci vorbim despre una dintre cele mai mari din istoria acestui tip de atacuri cibernetice. Atât Apple, cât și Acer au fost vizate de piratări în acest an, iar sumele cerute de actorii cibernetici s-au ridicat la 50 milioane euro. Hackerii și-au crescut pretențiile, spun specialiștii, ajungându-se ca firme precum Colonial Pipeline să plătească 4,4 milioane dolari acum câteva săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel