Data actualizării:
Data publicării:

Cel mai mare operator de telefonie mobilă din Ucraina a fost afectat de un atac masiv al hackerilor - declarație

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Reuters: Autoritățile au fost înștiințate și se vor lua măsurile începerii unei anchete.

Kyivstar, cel mai mare operator de rețea mobilă din Ucraina, a anunțat că a fost victima unui puternic atac informatic marți dimineața, care a provocat o întrerupere temporară a semnalului său de telefonie mobilă și internet.

Orice nou ajutor american acordat Ucrainei va fi un 'fiasco', spune Kremlin-ul înainte de întâlnirea Biden - Zelenski
https://www.dcnews.ro/orice-nou-ajutor-american-acordat-ucrainei-va-fi-un-fiasco-spune-kremlin-ul-inainte-de-intalnirea-biden-zelenski_941450.html

Compania a precizat că este în curs de remediere a problemei și colaborează cu autoritățile de aplicare a legii.

„Astăzi, a avut loc o defecțiune tehnică în rețeaua noastră, ceea ce ar putea duce la indisponibilitatea serviciilor de comunicație și accesului la internet în anumite părți ale bazei de abonați.
Specialiștii companiei lucrează pentru eliminarea problemei.
Ne cerem scuze abonaților pentru dificultățile temporare și vă mulțumim pentru înțelegere.”, notează compania.

Rusia închide Consulatul României la Rostov pe Don

Agenția oficială de presă TASS a confirmat că premierul rus Mihail Mişustin a semnat ordinul în acest sens, dând curs propunerii făcute de Ministerul rus de Externe.

Conform TASS, Ministerul rus de Externe va notifica oficial partea română cu privire la această hotărâre. Ordinul semnat de premierul rus este bazat pe articolul 37 din Legea federală privind tratatele internaționale a Federației Ruse, susținând denunțarea acordului dintre guvernele rus și român referitor la deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don, încheiat în 2005 prin intermediul unui schimb de note.

Această mișcare a Moscovei survine într-un moment în care relațiile dintre Rusia și România au suferit o răcire semnificativă în urma evenimentelor din Ucraina. Condamnând ferm invazia trupelor ruse în Ucraina, Bucureștiul a adoptat poziții critice față de acțiunile Federației Ruse, ceea ce a determinat reacții din partea autorităților ruse.

În săptămânile anterioare, Ministerul de Externe al României anunțase alăturarea țării noastre la demersurile internaționale menite să expună și să condamne tentativele Rusiei de a interveni în procesele politice și electorale ale statelor democratice, notează Agerpres.

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei: Comisia Europeană nu are nici cea mai mică idee despre impactul pe care l-ar avea aderarea Ucrainei la UE
https://www.dcnews.ro/rusia-inchide-consulatul-romaniei-la-rostov-pe-don-kremlinul-incearca-noi-intimidari-diplomatia-romaneasca-notificata-abia-dupa-ce-stirea-a-aparut-in-presa_941427.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel