Data publicării:

Cel mai mare mit despre „conflictele spontane". O spune Dorin Dumitrean, profiler în cadrul Poliției Române / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Dorin Dumitrean, profiler în cadrul Poliției Române, a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției”, realizată de Laura Duță și difuzată pe DCNews.ro, unde a vorbit despre conflictul spontan.

„Recent eram la o emisiune când am văzut o persoană că a sechestrat altă persoană. Ce îi determina să sechestreze un membru al unei familii și să amenințe că-l omoară?", a întrebat Laura Duță. 

„De obicei sunt crize vitale și eu nu agreez ideea de conflict spontan. Și în limbajul nostru polițienesc apare deseori această sintagmă. „În urma unul conflict spontan, numitul X, i-a aplicat 3 lovituri de cuțit”. Nu este spontan pentru că nu este extraterestru și îți aterizează meteoritul în cap. Este o acumulare de factori de stres, de agresivitate, strâmtorările zilei, vulnerabilitatea personală, probabil predispoziția spre violență.

Sechestrarea unui copil ca trofeu pentru ca tu să ai o monedă de schimb, cu toate că limbajul este dublu. Pe de o parte spui că îți iubești odrasla, pe de altă parte o transformi în marfă de contrabandă, însă a fost o activitate gestionată cu succes, chiar dacă criticile au privit mai ales orele pe care s-a întins.

Este un apanaj al unor negociatori foarte bine instruiți care au câștigat timp. Este un principiu foarte important în negocieri: „Cumpără timp!”. Acesta înseamnă menținerea comunicării. Dacă ai pierdut comunicarea, lucrurile pot escalada.”, a spus Dorin Dumitrean. 

Youtube video image

VEZI ȘI: Cu ce se ocupă un profiler în România / video https://www.dcnews.ro/cu-se-ocupa-un-profiler-in-romania-video_921001.html 

VEZI ȘI: Cum gândesc criminalii în serie. „Caz de carte”, petrecut în România reală, explicat de profiler-ul IGPR, Dorin Dumitrean https://www.dcnews.ro/cum-gandesc-criminalii-in-serie-caz-de-carte-petrecut-in-romania-reala-explicat-de-profiler-ul-igpr-dorin-dumitrean_921097.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel