Data publicării:

Cel mai mare festival din Dobrogea, folosit de USR pentru campanie / FOTO

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Politica
WhatsApp
Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca a fost spațiu de campanie electorală pentru USR.

Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Dobrogea, a atras aproape 87.000 de participanți din întreaga țară, fiind marcat de concerte spectaculoase și o atmosferă autentică.

Cu toate acestea, în plin succes al festivalului, evenimentul a devenit și un punct de tensiune politică, după ce reprezentanți ai USR au ales să își desfășoare activitatea de campanie electorală în cadrul festivalului, provocând critici aspre din partea organizatorilor și a altor participanți. Acțiunea acestora a stârnit reacții vehemente din partea unor observatori, precum jurnalistul Patrick André de Hillerin, care a criticat dur prezența formațiunii politice la acest  festival.

Strângere de semnături la un festival apolitic

„USR. S-a gândit să paraziteze cel mai mare festival din Dobrogea. Stelian Ion și Eugen Terente (președintele USR Tulcea), echipați de campanie, împart pliante și strâng semnături la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca, unde doar ieri au fost 87.000 de oameni.

Mi se pare un jeg fără margini, în condițiile în care, de 12 ani, primarul de aici (n.r., Eugen Ion) n-a purtat nici măcar o insignă cu partidul lui la festival, nu a rostit numele partidului, nu nimic. Dezamăgitori acești născuți talente politice, morți speranțe...”, a transmis de la fața locului jurnalistul Patrick André de Hillerin.

Cine este primarul Eugen Ion

Primarul Eugen Ion, care conduce comuna Jurilovca din 2012, s-a ferit să transforme festivalul într-o platformă politică și a subliniat în repetate rânduri că scopul său principal este dezvoltarea comunității și atragerea de fonduri europene pentru proiecte de infrastructură și turism în interviurile acordate DC News de-a lungul anilor. Iată ce ne spunea edilul în august 2023:

„La Jurilovca, încă din primul mandat pe care l-am avut, în 2012, am știut - pentru că veneam din mediul privat cu expertiză în această zonă - că singura șansă de dezvoltare este să nu iertăm niciun euro pe care îl putem aduce în comunitate. Am format imediat o echipă de implementare a proiectelor europene.

Având în vedere că de multe ori aceste proiecte se deschid pe toate axele cam în același timp, ai nevoie de o echipă mare de oameni și nu de fiecare dată poți să asiguri doar cu personalul din primărie aceste echipe, dar externalizând anumite consultanțe, am reușit chiar să nu pierdem vreun euro. Nu este vorba de a nu fi modest, ci chiar e vorba de niște realități”.

Ion a fost reales cu 90,63% în cadrul votului desfășurat în iunie 2024, promițându-le cetățenilor că dezvoltarea comunei Jurilovca va continua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel