Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație a fost vândut cu 18,8 milioane de dolari / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un diamant alb de 228,31 de carate a fost vândut cu 18,8 milioane de dolari.

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitaţie a fost vândut cu 18,8 milioane de dolari, în doar câteva minute. Nestemata numită "The Rock" are 228,31 de carate şi a fost prezentată la renumita casă de licitaţii Christie's.

Piatra de diamant a fost vândută cu un preţ mult mai mic decât afirmau specialiştii, care o estimau la valoarea de tocmai 30 de milioane de dolari. Cumpărătorul a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Diamantul a fost extras dintr-o mină din Africa de Sud la începutul anilor 2000, conform Publika.

Cum poți determina dacă un diamant este autentic

Încă din cele mai vechi timpuri, diamantul a reprezentat o adevărată comoară neprețuită, materialul fiind recunoscut, atât pentru duritatea să extrem de ridicată, cât și pentru frumusețea mirobolantă de care dă dovadă.

Toate magazinele recunoscute pentru comercializarea unor astfel de produse au în posesie acte care pot să ateste că bijuteriile vândute sunt cât se poate de autentice, neexistând posibilitatea apariției unor potențiale înșelătorii. Prin urmare, la achiziționarea unui inel cu diamant, de exemplu, clientul va primi și un document oficial prin care se atestă că produsul respectiv este autentic, potrivit Agerpres.

Inele cu diamante erau purtate, de regulă, doar de către persoanele ce făceau parte din clasa înaltei nobilimi, precum împărați, regi, principi, marchizi etc. La momentul actual, diamantul continuă să-și păstreze valoarea specifică, bijuteriile de acest tip fiind cumpărate, de regulă, pentru a comemora ocazii cu adevărat speciale, cele mai întâlnite exemple fiind episoadele de logodnă sau căsătorie.

Cu toate acestea, există anumiți clienți care pot da dovadă, în continuare, de un anumit nivel de scepticism, fapt care a dus la identificarea unor potențiale modalități prin care se poate determina dacă diamantul ce se dorește cumpărat este și autentic. Printre cele mai populare și eficiente se numără următoarele:

Testul respirației

Diamantul va fi poziționat în dreptul gurii, după care se va suflă intens asupra acestuia,astfel încât suprafață să să devină încețoșată. Dacă această se limpezește într-o perioada de 1-2 secunde, atunci produsul este autentic; în cazul în care procesul durează 3 sau mai multe secunde, clientul se confruntă cu un produs fals. Motivul constă în faptul că diamantul are proprietatea de a dispersa, imediat, căldură (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel