Cel mai mare avantaj din mandatele lui Klaus Iohannis. Două nume pentru președinție. Bogdan Chirieac: Suntem asigurați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024 și despre cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis.  

Bogdan Chirieac a spus că ipoteza candidaturii premierului Marcel Ciolacu și fostului șef al SRI, Eduard Hellvig, la alegerile prezidențiale este una de luat în seamă. Mai mult, analistul politic a precizat că un contracandidat extrem de puternic va fi George Simion.

„Eduard Hellvig și Marcel Ciolacu sunt doi politicieni foarte implicați”

„După mulți ani de nenorociri, dacă cele două candidaturi, Eduard Hellvig la PNL și Marcel Ciolacu la PSD, se materializează, atunci putem să fim liniștiți pentru 2025 încolo. Vorbesc foarte serios. La sfârșitul anului viitor se împlinesc 20 de ani de când am avut 2 președinți care nu au fost un motor pentru țara noastră. Acesta este adevărul. Putem spune asta cu sufletul deschis.

Traian Băsescu a vrut să facă bine, dar a făcut mult rău. Sunt convins că a vrut să facă bine, dar s-a cufundat în lupte de gherilă, chestiuni infime ca importanță, pentru a-i arăta el lui Tăriceanu cine este domnia sa.

În cazul lui Klaus Iohannis a fost bine că am avut un astfel de președinte pentru că s-a pus punct declarațiilor, insinuărilor că în România nu sunt respectate drepturile minorităților. Este cel mai mare avantaj pe care l-am avut din mandatele lui Klaus Iohannis. Dar Klaus Iohannis pe care unii dintre noi l-am văzut al doilea Carol I sau Ferdinand I a fost departe de așteptările noastre. Au fost două mandate terne înclinate spre mediocritate. România nu a reușit să se reformeze. Domnia sa a apărut când nu trebuia și a dispărut atunci când era necesară prezența sa. Înclinația sa pentru vacanțe și traiul ușor este binecunoscut”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

„Un contracandidat extrem de puternic va fi George Simion”

„Eduard Hellvig și Marcel Ciolacu sunt doi politicieni foarte implicați. Au cunoscut puțin și exteriorul, puțin mai mult. Au relații în exterior. Nu am mai avut politică externă de la Victor Ponta, din 2015. România nu a mai avut politică externă. Marcel Ciolacu încearcă acum să reia aceste legături externe. Bine face! De aceea România este respinsă din Schengen, deși are toate atuurile. Nu a mai existat această componentă de la Adrian Năstase și mai de curând la Victor Ponta. Dacă rămân cei doi, atunci suntem asigurați. Românii au ce vota în funcție de opțiune sau de părere.

Atenție! Un contracandidat extrem de puternic va fi George Simion”, a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel