Cel mai lung cuvânt din limba română care începe și se termină cu o vocală și, în rest, conţine doar consoane. Tu îl știai?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Există, în limba română, un cuvânt care începe și se termină cu o vocală și, în rest, conţine doar consoane. Este cel mai lung de acest fel. Tu știi despre ce cuvânt este vorba?

Cel mai lung cuvânt din limba română

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere şi îl găsim în dicţionarele medicale, nu şi în DEX. Acesta este „Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza” și este denumirea completă a unei boli pulmonare cronice care apare mai ales la muncitorii din mine în urma inhalării prelungite a pulberilor de bioxid de siliciu.

Cel mai lung cuvânt care începe şi se termină cu o vocală, iar în rest nu conţine decât consoane este "înspre" și conține 6 litere, scrie shtiu.ro

Vezi și: Singurul cuvânt din limba română care conține cinci consoane consecutive. Vei fi surprins! Este banal

Cum a apărut cuvântul „DA” în limba română. Te-ai fi gândit la asta?

Singurul cuvânt care se pronunță la fel în toate limbile

Conform oamenilor de știință de la Institutul de psiholingvistică Max Planck, există un singur cuvânt care este același în fiecare limbă, iar acesta este „huh”, scrie shtiu.ro. Prin înregistrarea unor segmente de limbaj informal de pe cinci continente, oamenii de știință au dezvăluit că „huh” este la fel în 31 de limbi diferite.

Cercetătorii au sugerat că termenul „huh” este singurul cuvânt care a adoptat, în mod spontan, același sens în aproape fiecare limbă, deoarece nu există niciun alt cuvânt care să îi echivaleze sensul. Potrivit studiului, „huh” desemnează faptul că există o problemă, semnalând că vorbitorul are de-a face cu o lipsă de cunoștințe și cerând un răspuns, fără a fi conștient de ceea ce poate fi acel răspuns.

Vezi și: EXCLUSIV  Noua programă: Gramatica limbii române, schimbată fundamental. Profesoara Mariana Badea: Nu s-a discutat (aproape) deloc în presă, pentru că nu a interesat pe nimeni

Deși, mulți au susținut că „huh” este mai mult un zgomot decât un cuvânt, această cercetare poate fi aplicată procesului de traducere a mesajelor de marcă, pentru a fi utilizate în străinătate. În multe cazuri, traducerea directă nu va funcționa și va lăsa companiilor un mesaj irelevant sau confuz pentru alte culturi. 

Vezi și: Singurul cuvânt din limba română care conține toate cele opt vocale. Te-ai fi așteptat?

Singurul cuvânt din limba română care începe și se termină cu litera "Î". Tu știi care este?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel