Data publicării:

Cel mai iubit aliment al românilor ar putea fi interzis. Vezi de ce

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Noile directive al Uniunii Europene atentează și la unul dintre produsele din carne  care fac deliciul românilori. De la 1 iunie, bicarbonatul de sodiu va fi interzis în utilizarea preparatelor din carne, astfel că tradiționalii mici vor fi scoși de pe piață sau nu vor mai avea același gust cu care ne-am învâțat.

Românii şi-ar putea lua adio, în curând, de la tradiţionalii mici. Noile directive ale Uniunii Europene aproape că scot în afara legii cel mai cautat produs din carne, scrie Antena 3.

 Mititeii riscă să dispară de pe piaţă, din cauză că bicarbonatul de sodiu, denumit în lista aditivilor alimentari E-500, nu mai poate fi utilizat în carnea preparată.

 Astfel, procesatorii de carne vor fi obligaţi să nu mai vândă mici care conţin bicarbonat. De când a fost inventată în Romania, reţeta de baza pentru mititei a conţinut carne tocată la care se adaugă sare, condimente şi bicarbonat de sodiu.

Folosit mai ales ca agent de afânare, bicarbonatul de sodiu a început să fie folosit pe scară largă după anul 1863 când Ernest Solvay a descoperit o modalitate mult mai economică de obținere a acestuia.

 Pe lângă calitățile sale de agent de afânare, bicarbonatul are și alte întrebuințări: poate fi folosit pentru curățenie, în cosmetică sau pentru a trata unele efecțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel