Cel mai înalt câine din Texas este un Great Dane numit Zeus
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (leonides ruvalcabar)
Sursă foto: Pexels (leonides ruvalcabar)
Cel mai înalt câine din lume, conform Guiness Book, este un patruped din rasa Great Dane, din Texas. 

Un Great Dane a fost încoronat cel mai înalt câine din lume de către Guinness World Records. Zeus, în vârstă de doi ani, din Bedford, Texas, are o înălțime impresionantă, de 1,046 metri, ceea ce îl face cel mai înalt câine din lume.

Proprietarul Brittany Davis a spus că a visat întotdeauna să aibă un Great Dane pe nume Zeus și că își amintește momentul minunat când fratele ei i-a dat puiul de câine, care avea doar opt săptămâni. Deși inițial a fost neliniștită de dimensiunea lui mare, ea a ajuns să îl îndrăgească pe marele patruped. 

Davis a declarat pentru Guinness World Records: ”E un câine mare de când l-am luat, chiar și pentru un cățel. Avea labe uriașe”.

O vedetă locală

Dieta olimpică a lui Zeus include 12 căni de hrană pentru câini ”Gentle Giants” în fiecare zi, precum și ocazional ou prăjit și gustări. Delicatesa favorită din sunt cuburile de gheață, a spus Davis.

Colosul maro și gri este acum o celebritate locală, care primește atenție și bunătăți atunci când el și proprietara sa vizitează Piața fermierilor din Dallas.

”Ăsta e un cal!”

”Comentariul pe care îl auzim cel mai des este ”Uau, ăsta e un cal!”, ”Pot să-l călăresc?” sau ”Are şa?””, a spus Davis. ”Răspunsul la toate aceste întrebări este ”nu”.

Potrivit American Kennel Club, Great Dane descind din câinii de vânătoare din Evul Mediu. Deși sunt cunoscuți pentru că se ridică peste alte rase, sunt predispuși la destul de multe complicații de sănătate și tind să aibă o durată de viață mai scurtă decât alți câini.

Anul trecut, Freddy, un Great Dane celebrat cândva de Guinness World Records drept cel mai înalt câine din lume, a murit la vârsta de 8 ani. Câinele, care locuia în Essex, Anglia, măsura 103,5 centimetri. Când stătea pe picioarele din spate, se înălța deasupra oamenilor la o înălțime de 226 de centimetri
.
Cel mai înalt câine înregistrat vreodată a fost tot un Great Dane pe nume Zeus, potrivit Guinness. Acesta avea111,8 centimetri.

Te-ar mai putea interesa și: De ce câinele tău își schimbă poziția în timp ce doarme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel