Cel mai frumos loc din România. Provocare: Faceți-vă concediul în țară anul acesta! video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Ovidiu Oprea
Foto: Ovidiu Oprea
Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Cătălin Țibuleac a vorbit despre ceea ce are de oferit Delta Dunării în contextul în care criza economică începe să se simtă tot mai mult în România.

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), a prezentat, în exclusivitate pentru DC News, care este oferta pe care Delta Dunării o oferă turiștilor în anul 2022:

„Majoritatea hotelurilor din Deltă și-au pregătit locațiile pentru a primi turiști și încearcă să țină prețurile la un nivel care să nu fie foarte mult afectat de criza economică. Evident se remarcă o creștere a prețurilor, dar acest lucru nu cred că îi va afecta pe cei care sunt pasionați de această feerie pe care Delta Dunării o oferă. Avem prețuri pentru toate categoriile de turiști, de la 1.400 de lei până la 4.000 de lei la 5 stele. Delta oferă relaxare, vizitare, plimbări cu caiace, plimbare cu hidrobicicleta. Oferta este pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care își doresc să nu lase mașina nesupravegheată, iar locațiile de pe partea continentală a Deltei Dunării sunt ofertante. Aici mă refer la cei din Jurilovca, Sarichioi sau Murighiol. Sunt destinații care sunt ofertante din punctul acesta de vedere.

Anul trecut eram în plină pandemie și au fost măsuri care de multe ori au dovedit o lipsă de impredictibilitate față de ceea ce e de făcut. Am avut un val de turiști care își doreau să iasă din case, după ce au fost ținuți departe de vacanțe. Anul acesta temerea turiștilor e dată de teama că războiul este aproape și ar putea fi afectați. În februarie, când a fost declanșat conflictul, am constatat o stagnare, dar ulterior oamenii și-au dat seama că destinația e sigură, că Românie e sigură, iar aceste rezervări au revenit la un nivel care spunem noi că este mulțumitor. De Florii am avut nu puține pensiuni cu gradul de ocupare de 100%. De Paște, din câte știm, rezervările erau acum câteva zile la 75-80%, ceea ce ne dă premisele unui sezon bun. Nu mai suntem marcați de măsurile Covid-19 și tot ceea ce avem de oferit turiștilor e acea siguranță că temerile lor sunt nefondate, așa că îi invităm pe toți să vină în vacanță“, a spus, la DC News, Cătălin Țibuleac.

Transformarea Deltei Dunării, un paradis românesc. Cătălin Ţibuleac, despre noua față a acestui ținut fabulos

Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a vorbit despre transformarea acestui ținut fabulos.

„Ceea ce este important de știut este că, în PNRR, se prevede construirea unei rute a traseelor tradiționale în Delta Dunării. ARBDD, Asociația Deltei Dunării și primarii din Delta Dunării au inclus în această rută cantități importante din Deltă, de la Jurilovca până la Caraorman, Periprava, Chilia, Murighiol. Practic, fiecare localitate va avea undeva la șase case care vor fi renovate și incluse în acest traseu.

Sperăm ca, în doi ani de acum încolo, să avem o rută funcțională a acestor case care să se alăture turismului deltaic. De câțiva ani am luptat pentru a defini turismul deltaic într-o formă specifică de turism, un turism care necesită o abordare lentă, de ecoturism, bazată pe gastronomie locală. Turismul deltaic se alătură celui de munte, celui de litoral, celui balneoclimateric și așa mai departe. Ministerul a acceptat această formă și practic, din acest an, discutăm de turismul deltaic, nu doar de turismul în deltă”, a spus preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel