Cel mai faimos caz de OZN din America este readus din nou în lumina reflectoarelor de către foști oameni de știință de la NASA: Raportul Pentagonului este "fals"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Unul dintre cele mai faimoase cazuri de OZN-uri din America - dacă nu chiar cel mai faimos - a fost readus în centrul atenției, la zeci de ani după ce Forțele Aeriene au pretins că l-au rezolvat.

Unul dintre cele mai faimoase cazuri de OZN-uri din America - dacă nu chiar cel mai faimos - a fost readus în centrul atenției, la zeci de ani după ce Forțele Aeriene au pretins că l-au rezolvat.

Incidentul Roswell din 1947 a captat imaginația în întreaga lume atunci când Forțele Aeriene ale Armatei SUA au emis un comunicat de presă în care afirmau că au recuperat resturi de la un "disc zburător".

Dar, la mai puțin de 24 de ore mai târziu, oficialii militari au schimbat cursul, anunțând că resturile proveneau doar de la un balon meteorologic prăbușit, declanșând fascinația Americii pentru OZN-uri și acuzațiile de mușamalizare din partea guvernului încă de atunci.

Luna trecută, Dr. Sean Kirkpatrick, șeful departamentului OZN al Pentagonului, care pleacă, a prezentat concluzia biroului său: Raportul din 1994 al Forțelor Aeriene a fost corect. Prăbușirea "farfuriei zburătoare" de la Roswell fusese doar resturi de la un balon spion ultrasecret din cadrul "Proiectului Mogul".

Dar experți independenți, inclusiv foști oameni de știință de la NASA, spun pentru DailyMail.com că documentele oficiale, create chiar de oamenii de știință care au condus Proiectul Mogul, contrazic categoric teoria guvernului.

Semnele de întrebare din dosarul Roswell

La pagina 715 din raportul Forțelor Aeriene privind prăbușirea de la Roswell, o însemnare transcrisă din jurnalul directorului operațiunilor de teren ale Proiectului Mogul, geofizicianul Dr. Albert Crary, afirmă că lansarea balonului nu a avut loc niciodată - și, prin urmare, nu putea fi confundată cu un OZN.

Derulat din 1947 până la începutul anului 1949, Proiectul Mogul a fost un efort de a urmări de la distanță undele sonore generate de testele cu armelor sovietice. Acest lucru se facea prin o multitudine de baloane speciale de monitorizare

Un inginer aerospațial de lungă durată de la NASA - care a efectuat experimente cu baloane atmosferice nu foarte diferite de Mogul - a declarat pentru DailyMail.com că lansarea critică a balonului Mogul în cauză nu a avut loc niciodată.

Inginerul a indicat o însemnare de jurnal din 4 iunie 1947, scrisă de directorul operațiunilor de teren ale Proiectului Mogul, Dr. Albert P. Crary, în care se menționează următoarele "Niciun zbor cu balonul, din nou, din cauza norilor. Am zburat cu un semnal sonor obișnuit în grupul de baloane".

Maiorul Jesse Marcel, la Roswell Army Air Field (RAAF), a ieșit în față la sfârșitul anilor 1970 pentru a spune că resturile prăbușirii la care a fost martor în 1947 nu erau asemănătoare cu "nimic de pe acest pământ".

Cercetători consacrați ai OZN-urilor de la Roswell, printre care locotenent-colonelul Randle, s-au alăturat scepticilor și au ridicat probleme cu privire la afirmațiile oficialilor americani și ale teoriei "balonului prăbușit".

Mulți sceptici cred acum că serviciile secrete din jurul Roswell au contaminat afirmațiile aproape fiecărui locuitor al orașului, care are câte o variantă despre prăbușire. În momentul de față, o mare parte din internetul american își distribuie teoriile legate de incidentul Roswell pe X, fosta Twitter, stârnind un nou val de conspirații și neîncredere în guvernul SUA, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel