Cel mai bun tenismen ucrainean, Dolgopolov, îl face praf pe Andrey Rublev: Discurs plin de ipocrizie şi minciună
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Mudassir Ali, de la Pexels
Fotografie creată de Mudassir Ali, de la Pexels
Andrey Rublev, numărul 8 ATP, îi acuză pe organizatorii de la Wimbledon de discriminare, după ce tenismenii din Rusia şi Belarus, inclusiv el, au fost interzişi la turneul londonez. Alexander Dolgopolov, cel mai bun tenismen al Ucrainei, acum înrolat în armata ţării sale, a reacţionat dur. 

"Motivele pe care ni le-au oferit (organizatorii de la Wimbledon - n.red) nu au niciun sens, nu sunt logice. Ceea ce se întâmpla cum este total discriminatoriu împotriva noastră. Nu va schimba nimic", a declarat Rublev, care participă în prezent la turneul ATP de la Belgrad.

Rusul le-a sugerat, totodată, organizatorilor competiţiei de Mare Şlem de la Londra să "acorde premiile în bani ale turneului ca ajutor umanitar familiilor care suferă, copiilor care suferă, asta ar avea un oarecare impact".

"În acest caz, tenisul ar fi singurul sport care ar oferi o asemenea sumă şi asta datorită Wimbledonului, care ar obţine toată gloria", a adăugat Rublev, care a scris "Nu războiului, vă rog" pe o cameră de televiziune, la turneul de la Dubai, imediat după invazia rusă din Ucraina, potrivit Agerpres.

Federaţia de tenis din Belarus (FBT) a dat publicităţii un comunicat în care "condamnă categoric decizia luată de organizatorii de la Wimbledon de a-i suspenda pe jucătorii belaruşi şi ruşi". "Asemenea acte distructive nu contribuie cu nimic la rezolvarea conflictelor, ci doar incită la urmă şi intoleranţă la nivel naţional", scrie FBT, precizând că poartă "consultări cu firme internaţionale de avocatură specializate în dreptul sportului" şi că elaborează, totodată, "o strategie menită să-i protejeze pe jucătorii belaruşi în întreaga lume".

Dolgopolov a răbufnit

"Această declarație a lui Rublev ne arată că decizia organizatorilor de la Wimbledon este perfect corectă! Exact ce face președintele lui și propaganda lor în fiecare zi! Mint! ‘Nu știu nimic, nu citesc știrile, nu urmăresc, nu fac politică’. Dar în primele zile a jucat la dublu cu un ucrainean și a scris ‘Nu războiului’ pe camera de filmat.

Așa că, te rog, mai bine să nu spui nimic decât să încerci să minți, așa cum o face guvernul tău, doar pentru a-ți menține viața normală. Pentru că cei din țara voastră violează femei aici, execută oameni și se comportă ca niște barbari. Din păcate, acest discurs este plin de ipocrizie și minciună, iar ATP și WTA chiar nu ar trebui să acopere acest tip de comportament. Dacă ei (rușii și belarușii) vor să vorbească, să spună adevărul, nu minciuni!”, a fost reacția dură a lui Dolgopolov, citat de prosport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel