Cel mai bun smoothie care topește grăsimea abdominală
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @pvproductions
FOTO: Freepik @pvproductions
Care este cel mai bun smoothie care vă ajută să scăpați de grăsimea abdominală.

Grăsimea abdominală este destul de greu de topit, mai ales prin exerciții fizice, care ar putea părea aproape inutile. În acest sens, cea mai bună variantă este să adoptăm o alimentație potrivită, astfel încât să reușim ”topirea” grăsimii viscerale din interior. Potrivit nutriționiștilor, cea mai bună băutură care să vă vină în ajutor trebuie să combine câteva elemente importante, cele care ard caloriile și cele cu efecte antiinflamatoare.

Cel mai bun smoothie pentru ”topit” grăsime abdominală

Smoothie-ul recomandat de nutriționistul Tami Best include proteine, fibre, dar și nutrienți, beneficii pentru sănătate.

Ingredientele smoothie-ului sunt: 

- o jumătate de ceașcă de ceai verde concentrat, răcit complet înainte de a-l folosi

- 50 ml suc de rodie

- o cană de fructe de pădure

- o cană de spanac tânăr (baby spinach)

- o jumătate de cană de iaurt de tip grecesc

- o linguriță de ulei MTC (trigliceride cu lanț mediu)

- o lingură de pudră de proteine din zer

- 2 linguri de semințe de in măcinate

- un sfert de cană de gheață.

Smoothie-ul se prepară cu ajutorul blenderului, utilizând de mai multe ori funcția ”pulse”, iar dacă doriți ca acesta să aibă o textură mai consistentă, puteți să mai dați câteva pulsuri.

O porție conține 423 de calorii, 15 grame de grăsime, 190 mg de sare, 42 g carbohidrați, 12 grame de fibre și 30 grame de proteine.

Beneficiile acestui smoothie

Beneficiile pe care le obțineți consumând acest smoothie sunt date de cele ale ingredientelor.

Ceaiul verde ajută la topirea grăsimii

Ceaiul verde conține catechine. Acestea lucrează în sinergie cu cofeina dn ceaiul verde pentru a stimula arderea caloriilor.

”În plus, ceaiul verde este bogat în aminoacidul l-teanină, care promovează un sentiment de calm și concentrare, ceea ce este necesar atunci când se urmăresc obiectivele de pierdere în greutate”, susține Best, citată de EatThis.

Sucul de rodie promovează antrenamentele de lungă durată

Sucul de rodie îmbunătățește producția de oxid nitric, ”care îmbunătățește fluxul sanguin către mușchi, permițându-vă să vă antrenați mai mult timp pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de fitness”, mai spune Best.

Spanacul și fructele de pădure, sursa de fibre

Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătate, cu atât mai mult atunci când vreți să scădeți în greutate, deoarece promovează sațietatea.

Fructele de pădure și spanacul sunt bogate în fibre, dar și în fitochimicale, cu efect antiinflamator, care ajută și să ne menținem sătui, dar și să stabilim ”chimia” corpului pentru a pierde în greutate.

”Fibrele solubile susțin un microbiom intestinal sănătos și se extind în intestin, ajutându-vă să vă simțiți mai plin pentru o perioadă mai lungă de timp”, mai spune Tami Best.

Iaurtul grecesc, sursa de probiotice

Iaurtul grecesc oferă un aport de probiotice, necesar pentru a promova un microbiom intestinal divers și variat, necesar pentru a reduce grăsimea de pe burtă și a promova pierderea în greutate.

Citește și: De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel