Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Secretul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Secretul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit. Sursa - Pexels
Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Secretul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit. Sursa - Pexels
Este o provocare să pregătești mereu o cină delicioasă pentru întreaga familie: unii vor carne, iar alții aleg pastele sau peștele. În plus, nici metodele de preparare a bucatelor nu  satisfac întotdeauna toate gusturile. 

Unul dintre  alimentele preferate atât de adulți, cât și de copii este carnea de pui. În plus, o putem prepara în diferite variante cu adevărat delicioase. 

Nici nu ai nevoie de mai mult timp pentru a prepara carnea de pui, care se face mult mai repede decât alte feluri de carne. În plus. aveți nevoie de puține ingrediente, pentru o aromă delicată a cărnii de pui.

Cartofi copți în stil sicilian, cu o crustă aurie și crocantă: o mâncare super rapidă, cu doar 190 de calorii 

 

Ingredientele de care avem nevoie pentru această rețetă

380 de grame de piept de pui (eventual feliat);

3 linguri de muștar;

200 grame de pesmet;

ulei de măsline după gust;

sare și piper după gust.

Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Rețeta pas cu pas

Puiul va fi crocant la exterior dar moale la interior, dacă vom folosim două ingrediente foarte simple. Vorbim despre pesmet și muștar, o combinație câștigătoare pentru a face puiul la fel de bun ca la restaurant.

Pesmetul este un ingredient esențial în această rețetă. Celălalt ingredient este muștarul, care este folosit cu succes și în alte rețete.  

Chec bestial, gata în 5 minute: îl prepari ușor și dispare într-o clipă de pe mese

În primul rând, trebuie să preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și ungeți-o cu puțin ulei. Așezați feliile de piept de pui pe tavă și acoperiți-le cu muștar pe pe toată suprafața lor. 

Adăugați pesmetul, apăsând ușor ca să adere de muștar și carne.  Se condimentează cu sare, piper. Deasupra fiecărei bucăți de piept de pui se pun câteva picături de ulei de măsline.

Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta

Tava cu pieptul de pui se dă în cuptorul preîncălzit și se coace aproximativ 30 de minute. Un timp de gătire mai scurt sau puțin mai lung poate depinde de grosimea feliilor. Treceți cuptorul în modul ventilator în ultimele 5 minute de gătit.

Acest mic truc va rumeni pesmetul și va face puiul cu adevărat delicios. Serviți acest deliciu alături de o salată, plină de vitamine.

Paste cu somon și cremă de praz, ușoare și cremoase: le prepari într-o tigaie și sunt gata în 10 minute

Aveți nevoie de aproximativ zece minute pentru a pregăti un fel de mâncare perfectă chiar și pentru masa de sărbătoare. În plus, fără a fi nevoie să folosiți cuptorul. Rețeta de mai jos promite acest lucru. Folosind câteva ingrediente putem pregăti, în doar  10 minute, niște paste ușoare și cremoase. 

Pentru prepararea spaghetelor cu somon și crema de praz aveți nevoie de:

240 de grame de spaghete;

80 de grame de somon afumat;

200 de grame de praz;

100 de grame de vin alb;

o lingură și jumătate de ulei de măsline;

40 de grame de lapte degresat;

pătrunjel;

sare și piper după gust.

10 minute sunt suficiente pentru a prepara 4 porții de paste, ușoare și cremoase, într-o tigaie.

Modul de preparare

Începeți prin curățarea prazului sub jet de apă. Va fi necesar să îndepărtați rădăcina și partea verde. Îndepărtați frunzele  mai dure, făcând o tăietură longitudinală nu prea adâncă.

Apoi tăiați prazul în felii foarte subțiri pentru a grăbi gătitul. Se încinge prazul într-o tigaie cu uleiul sș se lasă să se rumenească 2 sau 3 minute.

Se adaugă, apoi, câteva linguri de apă, se condimentează cu sare și piper. După ce apa a fost absorbită, adăugați laptele și așteptați până se absoarbe complet.  Între timp, încălzește apa pentru fierberea pastelor.

Somon cu unt și usturoi: o rețeta de care te vei îndrăgosti

Tăiați somonul în felii foarte mici și rumeniți-le ușor în ulei într-o tigaie. După câteva minute, se adaugă vinul alb.  În timp ce se fierb spaghetele, care se adaugă apoi în tigaia cu praz. Puneți somonul deasupra spaghetelor și amestecați toate ingredientele. Opriți aragazul, adăugând din belșug pătrunjel tocat.

Ei bine, iată, 10 minute sunt suficiente pentru aceste paste ușoare și delicioase, cu praz și somon.  Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel