Cel mai bun mic dejun de vară: este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai bun mic dejun de vară  - este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Sursa - Pexels
Cel mai bun mic dejun de vară - este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Sursa - Pexels
Ce să mănânci la micul dejun pentru a începe ziua bine. Nutriționiștii ne amintesc că micul dejun nu ar trebui neglijat. Acesta trebuie să conțină toți nutrienții necesari pentru a face față zilei de muncă. 

Există multe studii care au demonstrat că micul dejun stimulează metabolismul și ne ajută să slăbim mai repede.  De asemenea, ne ține sătui până la prânz și nu există riscul ca să mâncăm în exces.

În schimb, omiterea micului dejun ar putea declanșa mecanisme care încetinesc pierderea în greutate. Un studiu a arătat că cei care sar peste micul dejun se îngrașă în jur de 3 kilograme pe an pentru că ar mânca mai mult în timpul zilei.


Prepară maioneză delicioasa din făină: simplu, rapid și fără conservanți

În plus, un mic dejun bun ne ajută să evităm alimentele grase, bogate în calorii, care dăunează inimii. De asemenea, ne ajută să facem față mai bine angajamentelor zilei. Creierul nostru are nevoie de zahăr și ar trebui să nu uităm asta.

Dar ce să mâncăm la micul dejun: alimente bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Sun sățioase și sunt ușor de digerat. Aceste alimente ne permit să fim mai energici și mai activi. Atenția și abilitățile de memorie se vor îmbunătăți. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să sărim peste micul dejun.

Ți-e poftă de ceva dulce, dar nu ai ouă, unt și lapte în frigider? Nimic mai simplu: fă un tort din clătite 

 

Pentru a stimula metabolismul și a slăbi mai repede,  micul dejun de vară trebuie să fie bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Micul dejun trebuie să fie nutrițional, să aibă la bază fulgi de ovăz, lapte, fructe uscate si proaspete. Este varianta de vară a celebrului terci englezesc și ne ajută să spargem monotonia de pe masă.

Acestea sunt ingredientele:

30 grame fulgi de ovăz;

60 ml lapte;

½ linguriță de zahăr;

migdale după gust;

zmeură după gust;

chipsuri de ciocolată după gust.

 

Pregătirea micului dejun de vară

 

Într-un castron, turnați fulgii de ovăz și acoperiți cu lapte. Se lasă să se odihnească la frigider pentru opt ore. Această operație trebuie făcută în seara precedentă. A doua zi dimineața, fulgii de ovăz vor fi absorbit complet laptele. Adăugați zahărul și amestecați. Adăugăm migdalele, zmeura si la final chipsurile de ciocolata. Deci micul dejun este gata.

Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta

Pe această bază, poți face numeroase variații pentru a avea un mic dejun diferit în fiecare zi. Mai mult, putem adăuga iaurt în fulgii de ovăz pentru ca amestecul să fie mai cremos.

Putem înlocui zahărul cu miere sau ștevie dacă dorim o soluție mai puțin calorică. Din același motiv am putea înlocui chipsurile de ciocolată cu cacao amăruie sau cafea.

 

Biscuiți marocani: fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă

 

Biscuiții marocani fără făină și fără grăsimi sunt un desert potrivit și celor care sunt la dietă. Originari din Maroc, acești biscuiți savuroși ne vor cuceri de la prima bucățică.

Iată ingredientele necesare preparării acestor biscuiți:

250 de grame de migdale,

1 lingura de cacao neîndulcită,

8 gr praf de copt,

50 de grame de zahăr,

2 ouă,

zahăr pudră,

nuci pentru garnitură (opțional),

linguriță de scorțișoară.

 

Metoda de preparare a biscuiților marocani

 

Mai întâi, luați un robot de bucătărie și puneți cele 250 de grame de migdale. Tocați-le mărunt, iar apoi adăugați 50 de grame de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Amestecați totul din nou și transferați amestecul obținut într-un bol destul de mare.

Adăugați în bol o lingură de cacao neîndulcită, 8 g praf de copt și amestecați totul cu o spatulă.  Apoi spargeți două ouă, continuând să amestecați totul pentru a obține un aluat  omogen.

Luați puțin aluat cu mâinile și formați bile, pe care le puneți pe o farfurie cu zahăr pudră.  Procedați în acest fel până veți termina tot aluatul.

Fursecuri umplute cu Nutella: un desert delicios, căruia nu-i poți rezista

Între timp pregătiți o tavă de copt, pe care o tapetați cu hârtie de pergament. Așezați toate biluțele de aluat, în tavă, la o distanță una de alta.

Apoi pe fiecare bilă de aluat se pune o jumătate de nucă decojită, apăsând pentru a aplatiza bila.Tava se dă în cuptor la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. La sfârșitul timpului de copt, biscuiții  cu aromă marocană sunt gata pentru a fi servii. Îi poți aduce la masă, însoțiți de o ceașcă bună de cafea. Bucura-te de masa ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel