Cel mai bun îngrășământ natural: chiar și castraveții slabi vor începe să crească
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai bun îngrășământ natural, chiar și castraveții slabi vor începe să crească. Sursa foto: freepik.com
Cel mai bun îngrășământ natural, chiar și castraveții slabi vor începe să crească. Sursa foto: freepik.com
Mulți grădinari folosesc cenușă de lemn pentru a pregăti îngrășăminte naturale cu care hrănesc castraveții, roșiile, ardeii și alte culturi. Cu toate acestea, din păcate, o fac greșit. 

Cenușa de lemn conține o cantitate mare de potasiu, calciu și fosfor, care rămân într-o formă insolubilă în apă. Pentru a le transforma într-o forma lichidă, care să fie ușor asimilată de către plante, este necesar să se folosească oțet. Fără oțet, substanțele utile din cenușa de lemn rămâne insolubile în apă, iar planta nu va putea beneficia de ele.

Pentru a pregăti un îngrășământ eficient, turnați 1 cană de cenușă și 1 cană de oțet de 10% într-o găleată de 10 litri.

Bujorii vor crește uriași și luxurianți: iată secretul grădinarilor pricepuți

Vei vedea cum  are loc o reacție: substanțele insolubile în apă se transformă în formă solubilă, sub influența acidului acetic.

Apoi, umpleți găleata cu apă. Utilizați produsul obținut pentru udarea castraveților sub rădăcină: un pahar de îngrășământ va fi suficient pentru un tufiș mic.

Datorită acestui îngrășământ simplu, sistemul radicular al plantelor se va dezvolta activ, frunzele nu se vor îngălbeni. Fertilizarea va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra calității și cantității recoltei: castraveții vor fi mulți, mari și gustoși.

Afidele nu vor mai ataca trandafirii sau tufele de coacăz: utilizează un insecticid natural și ieftin

Hrăniți legumele cu cenușă de lemn o dată sau de două ori pe săptămână și asigurați-vă că o alternați cu îngrășăminte cu azot, iar rezultatul nu va întârzia să apară.

 

Vezi și. Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente

 

O livadă este o investiție bună în viitorul apropiat. Dacă aveți grijă de copaci și îi hrăniți în timp util, atunci în câțiva ani veți obține o recoltă care va crește exponențial de la an la an. 

Unele soiuri dau roade chiar și 40 de ani, iar aceasta nu este limita. Pe tot parcursul vieții, pomii fructiferii trebuie să fie bine îngrijiți și să fie hrăniți.

Doar în astfel de condiții puteți obține recolte decente. Acum este momentul perfect pentru a fertiliza un măr adult și pentru a obține fructe mari și suculente. La începutul lunii iunie, grădinarii cu experiență recomandă folosirea cenușii de lemn ca pansament de top, un îngrășământ bun cu potasiu și fosfor potrivit pentru soluri acide sau neutre.

Udă florile cu această apă magică și te vor surprinde cu frumusețea lor

Fosforul este extrem de important pentru creșterea plantelor, deoarece le oferă o pornire rapidă la începutul dezvoltării și stimulează procesele vitale pe toată perioada de creștere.

Potasiul întărește imunitatea culturilor de grădină, crescând rezistența la diferiți factori adverși. Pentru a obține soluția dorită, trebuie să amestecați un pahar de cenușă de lemn și 10 litri de apă curată. Compoziția finită se aplică sub rădăcina mărului.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel