Cel mai bun fruct pentru un creier sănătos și o minte ascuțită
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Dacă mintea dvs. nu mai este la fel de ascuțită, s-ar putea să întâmpinați dificultăți de concentrare, gândire încetinită, probleme cu sarcinile multiple și poate chiar deveniți uituc. 

Oricare dintre aceste probleme v-ar putea afecta rutina de zi cu zi, așa că este important să găsiți modalități de a vă menține creierul alert.

Se știe că anumite alimente ajută la creșterea puterii creierului. Încorporarea unei cantități mari de legume și fructe în dietă poate aduce multe beneficii. Cu toate acestea, un fruct, în special, are un rezultat pozitiv asupra creierului și elimină ceața din creier.

Beneficiile afinelor

Potrivit medicului Toby Amidor, autorul cărții Create Your Plate Diabetes Meal Prep Cookbook, cel mai bun fruct pentru a vă menține creierul ascuțit este reprezentat de afine.

„Cercetările arată că consumul de afine, ca parte a unei diete sănătoase, poate ajuta la susținerea sănătății creierului”, spune Amidor. „Afinele sunt sociate cu un risc mai scăzut de tulburări cognitive legate de vârstă, demență și boala Alzheimer”.

Potrivit cercetării publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, acest studiu a folosit suplimente de suc de afine sălbatice timp de 12 săptămâni pentru a confirma că a existat o funcție îmbunătățită a memoriei la adulții în vârstă, cu declin precoce al memoriei. Constatările studiului inițial au sugerat că cantitatea medie de consum de afine poate avea beneficii asupra capacității de a gândi și a raționa.

În plus, un studiu publicat în Neural Regeneration Research Journal a constatat că adulții de diferite vârste care au consumat afine au arătat o creștere a fluxului sanguin în zone cheie ale creierului. De asemenea, a arătat o memorie îmbunătățită și o atenție la sarcinile necesare. În plus, testele cu adulții în vârstă care au mâncat căpșuni și afine timp de câteva luni au arătat o memorie îmbunătățită în comparație cu cei din grupul care au primit un supliment placebo.

„Boabele oferă o gamă largă de nutrienți, inclusiv fibre, vitaminele K și C, mangan mineral și fitonutrienți numiți polifenoli”, spune Amidor.

Afinele sunt bune și pentru inimă

În special, pe lângă minunile pe care le au asupra creierului, afinele sunt grozave pentru sănătatea inimii tale. O cană de afine proaspete pe zi a arătat modificări îmbunătățite ale colesterolului HDL (colesterol bun), la cei cu sindrom metabolic - un grup de anomalii biochimice și fiziologice asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2.

Afinele pot ajuta, de asemenea, la gestionarea zahărului din sânge, precum și la menținerea greutății datorită cantității mari de fibre.

Pentru că sunt mici, dar puternice, sunt ușor de aruncat în orice fel de mâncare. Încercați să le amestecați într-un smoothie, să le transformați în clătite pline de proteine ​​sau chiar să le adăugați ca topping de cheesecake.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel