Data publicării:

Cei şapte ostatici reţinuţi "pentru Gaza", angajaţi ai unei fabrici turceşti, au fost eliberaţi

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
După ce au stat sechestrați timp de nouă ore, oamenii au fost eliberați.

Un bărbat înarmat care a susţinut că acţionează "pentru Gaza" a sechestrat joi, timp de nouă ore, şapte angajaţi ai unei fabrici turceşti a grupului american Procter & Gamble (P&G), aceşti fiind eliberaţi în cele din urmă în cursul aceleiaşi zile, informează Agerpres.

Conform declarațiilor guvernatorului provinciei Kocaeli din nord-vest, Seddar Yavuz, individul, un fost angajat, a fost reținut în timpul unei operațiuni rapide desfășurate de către poliție.

"Operațiunea noastră de securitate a fost declanșată în momentul în care (bărbatul) s-a deplasat către toaletă, fără a pune în pericol ostaticii", a explicat el jurnaliștilor prezenți la fața locului, adăugând că atacatorul nu a revendicat apartenența la vreun grup politic sau militant.

Guvernatorul a afirmat că individul a solicitat încetarea operațiunilor militare ale Israelului în Fâșia Gaza și redeschiderea punctului de trecere Rafah dintre Fâșia Gaza și Egipt.

Familiile adunate în apropierea locului au confirmat pentru AFP că cei șapte ostatici, inclusiv o tânără de 26 de ani, sunt în stare sănătoasă. "Suntem foarte fericiți după aceste ore lungi de așteptare. Slavă Domnului că toți sunt sănătoși", a declarat pentru AFP Fatma Dursun, mătușa unuia dintre ostatici.

Filmul luării de ostatici

Brbatul, care avea două arme și un dispozitiv posibil exploziv, a ajuns la fabrică în jurul orei 14:30 (11:30 a.m. GMT). Conform unei fotografii postate de unul dintre ostatici pe contul său de Instagram, verificat de AFP, individul apărea cu fața parțial acoperită de un kefieh palestinian, purtând ceea ce păreau a fi explozibili atașați sub piept cu bandă adezivă și un pistol în mâna dreaptă. Pe un perete din spatele său, sub două steaguri, turcesc și palestinian, era scris cu roșu mesajul "Pentru Gaza".

Un purtător de cuvânt al producătorului american de produse de uz casnic și de igienă Procter & Gamble a confirmat pentru AFP că fabrica din Gebze, aflată în periferia estică a Istanbulului, a fost "evacuată mai devreme în cursul zilei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel