Cei mai cunoscuți psihologi criminaliști, despre cazul judecătorului Tudoran. Controverse în mass media
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de succo de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de succo de la Pixabay
Cei mai cunoscuți psihologi criminaliști din România consideră că afecțiunile cu care se confruntă judecătorul Ion Tudoran puteau afecta actul de justiție. 

Judecătorul Ion Tudoran și-ar fi ascuns preț de câțiva ani afecțiunile de sănătate, scrie cetateanul.net. Diagnosticul de polineuropatie diabetică a fost prezentat opiniei publice chiar de fiul judecătorului, potrivit acestui site.

Cei mai cunoscuți psihologi criminaliști din România cred că deciziile luate în sala de judecată în cazul dosarelor „grele” precum Dosarul Băneasa puteau fi afectate de toate acestea.

Liviu Chesnoiu, despre cazul judecătorului Ion Tudoran

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu spune că „periodic, magistrații trebuie testați. Munca de magistrat este foarte stresantă. Oamenii ăștia pot claca la un moment dat – cedează psihic, somatic. Și clachează acolo unde veriga este mai slabă. De exemplu, în acest caz, diabetul zaharat. Se poate stabili de când suferea, pentru că semnele apar cu mult înaitea instalării bolii. Unii au insomnii, cad în depresie, nu se mai înțeleg cu nimeni… Dacă medicul acelei instituții vedea diagnosticul pus acelui judecător (n.r. diabet zaharat de tip II) trebuia să se sesizeze imediat. Un om cu astfel de afecțiuni nu mai judecă normal. Chiar și medicii de la spitalul unde s-a internat trebuiau să se autosesizeze, să raporteze imediat. E ca în cazul permisului de conducere. Dacă ai un pacient care suferă de boli care îi afectează capacitatea, trebuie să sesizezi poliția ca să-i suspende permisul.”

Ion Tudoran nu apare în evidențele psihologice obligatorii, spune Butoi 

Și psihologul criminalist Tudorel Butoi și-a spus părerea în cazul judecătorului Ion Tudoran.

„Nu excludem ipoteza ca cele identificate și evaluate să fi avut o evoluție lentă în timp și să fi putut afecta deciziile profesionale ale subiectului Ion Tudoran Corneliu Bogdan. În sprijinul prezentei opinii se circumscrie răspunsul CSM referitor la faptul că Ion Tudoran nu apare în evidenţele psihologice obigatorii odată la cinci ani, potrivit art.42 ind.l din Legea 202/2004 modificată prin Legea 242/2018”, a spus Tudorel Butoi, conform cetateanul.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel