Cei mai buni mici. Rețeta veche: Datează de la 1908. Smântâna, nelipsită din compoziție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Ambrus Ciprian, în grupul de Facebook "Farfurie cu bucurie"
Sursa foto: Ambrus Ciprian, în grupul de Facebook "Farfurie cu bucurie"
Dacă vrei o rețetă autentică de mici, ți-am pregătit ceva de la 1908.

Ingrediente

- 500 g carne de porc grasă
- 1 căpățână usturoi
- 1 ceapă
- 1 lingură smântână
- 1 gălbenuș de ou
- 1/4 pahar vin alb
- 1/4 pahar apă
- sare
- piper
- nucșoară

Cum se prepară

Se dau prin mașina de tocat carnea, usturoiul și ceapa. Se amestecă tocătura de carne cu smântâna, gălbenușul de ou, vinul, apa, sarea, piperul și nucșoara, potrivit reteteistorice.ro.

Se pune tocătura de carne 10 minute la frigider (pentru a se închega mai bine). Se umezesc mâinile cu apă, se ia câte o bucată de carne și se formează mititeii.

Se pun mititeii pe grătar. Se servesc calzi, cu muștar și bere.

BONUS: Clătite cu mere. Rețeta din 1908 

Ingrediente

5 gălbenușuri ouă
4 albușuri ouă
140 g făină
2-3 linguri lapte
puțină sare
3 mere
puțin ulei

Cum se prepară

Se bate cu ajutorul mixerului o cocă subțire din făină, gălbenușuri, lapte și sare. Se curăță de coajă merele, se scot cotoarele și sâmburii și se taie în feliuțe subțiri, potrivit reteteistorice.ro. Se bat 4 albușuri spumă. Feliuțele de mere și albușurile spumă se adaugă compoziției cu făină de la pasul 1.

Se unge tava cu ulei, se toarnă compoziția și se pune la cuptor până se rumenește frumos (aprox 20 min). Se pudrează cu zahăr și se servesc calde.

Textul original al rețetei

"Din 5 gălbenușuri, 140 gr. făină, lapte și sare bați o cocă subțire, pui înăuntru felii subțiri de mere și spuma de la 4 albușuri, într-o formă de omletă coci 4 bucăți rumene pe toate părțile și le servești fierbinți presărate cu zahăr." - Rețete Istorice, citând din Noua carte de bucate, D-na L.I.S, 1908.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel