Data publicării:

Cei mai buni biscuiți pentru Crăciun, făcuți din câteva ingrediente. Copiii îi vor adora

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cei mai buni biscuiți pentru Crăciun, făcuți din câteva ingrediente. Copiii îi vor adora. Sursa - pixabay.com
Cei mai buni biscuiți pentru Crăciun, făcuți din câteva ingrediente. Copiii îi vor adora. Sursa - pixabay.com

Iată rețeta pentru prepararea celor mai populari biscuiți de Crăciun, cu glazură de ciocolată.  

Acești biscuiți irezistibili nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Puțini știu că acești biscuiți au o istorie lungă. Odată cu apariția creștinismului a apărut tradiția pregătirii pâinii dulci de Crăciun. Aceasta, însă, era disponibilă doar pentru familiile bogate. Familiile sărace, în schimb, coceau pâinici mici și uscate. Aceste pâinici au devenit primele prăjituri de Crăciun din istorie.

Astăzi și noi putem încerca să pregătim multe variante de biscuiți de Crăciun, inclusiv biscuiți glazurați cu ciocolată. Rețeta este foarte ușoară și putem da biscuiților forma pe care o dorim. 

Mâncare neobișnuită din ardei gras, cu care vei înlocui salatele și gustările 

Ne vom putea bucura imediat de biscuiți proaspeți copți, pe care îi putem oferi prietenilor de Crăciun. 

Pentru a pregăti biscuiții de Crăciun vom avea nevoie de:

250 grame de făină,

2 ouă;

120 grame de zahăr;

120 grame de unt;

1 linguriță praf de copt.

Plăcintă cu mere. Este atât de delicioasă și cremoasă, încât o vei face mereu. O felie are 180 de calorii

Pentru a face glazura vom avea nevoie de:

200 grame de ciocolată neagră neagră;

50 grame de unt.

 

Pentru decor:

zahăr granulat după gust.

 

Modul de preparare

 

Pentru început, unul se scoate din frigider pentru a se înmuia. Amestecăm, apoi, 120 de grame de unt cu ouăle, zahărul, făina și praful de copt. Frământăm un aluat omogen și ferm. Aluatul se acoperă cu folie de plastic și se da la frigider pentru 30 de minute.


Prăjitură moale cu portocale: desertul parfumat de sărbători care va cuceri pe toată lumea

După cele 30 de minute, scoate, aluatul și îl întindem cu un sucitor. Apoi formăm biscuiții cu formele pe care le avem în bucătărie. Transferăm, la final, biscuiții formați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Biscuiții se coc la 180 °C timp de 15 minute. Scoatem apoi tava din cuptor și lăsăm biscuiții să se  răcească.

Pentru glazură topim ciocolata la foc la bain-marie împreună cu untul. Când cele două ingrediente s-au topit, stingem focul și înmuiem jumătate din fiecare biscuit în ciocolata topită. Așezăm apoi biscuiții pe o alta tava acoperită cu folie de aluminiu.

Mâncare neobișnuită din ardei gras, cu care vei înlocui salatele și gustările 

Chiar înainte ca glazura să devină solidă,  putem decora biscuiții cu zahăr granulat.  Iată, deci, biscuiții cu glazură de ciocolată sunt gata să aducă magia Crăciunului în casă!

Cu siguranță, se poate întâmplă să dorim să pregătim biscuiți pentru Crăciun dar nu avem formele  tipice. În acest caz, putem folosi un pahar  pentru a da biscuiților o formă rotundă, care va aminti de globurile de Crăciun.

Pentru stele și copaci este suficient să folosim vârful unui cuțit  pentru a grava pe aluat contururile pe care apoi le vom desprinde. Sau putem desena diferite forme pe un carton, pe care le vom decupa și folosi pentru a forma biscuiții pentru Crăciun. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel