Data actualizării:
Data publicării:

Cei 41 de cetăţeni români evacuați din Fâșia Gaza vor porni spre România cu un avion al MApN. Când vor ajunge în țară

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cei 41 de cetăţeni români evacuați din Fâșia Gaza vor porni spre România cu un avion al MApN / Foto: Pixabay
Cei 41 de cetăţeni români evacuați din Fâșia Gaza vor porni spre România cu un avion al MApN / Foto: Pixabay

Cei 41 de cetăţeni români evacuați din Fâșia Gaza vor porni spre România cu un spor realizat cu sprijinul Ministerului Național al Apărării.

UPDATE:

"Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reușit procurarea pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecțiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18.50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Cairo, pentru a transporta materialele necesare. Cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecțiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3, mâine dimineață", transmite biroul de presă al MApN.

Știrea inițială:

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza vor porni spre România cu un zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, anunţă sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe, transmite Agerpres. 

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, precizează MAE.

VEZI ȘI: Avionul care trebuia să-i aducă în țară pe cei 41 de români din Cairo s-a stricat

Românii, însoțiți până la Cairo de o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE



Cetăţenii români şi membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, arată sursa citată.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren, mai menţionează MAE. 

Reamintim că un prim grup de români s-a întors în ţară, zilele trecute. Mai exact, în data de 8 noiembrie, 93 de români evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în ţară, la Baza Aeriană 90, cu o aeronavă TAROM. La bord au fost prezenţi, atât premierul Marcel Ciolacu, cât şi ministrul afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu. Grupul de 41 de români este cel de-al doilea grup care va fi evacuat. Un al treilea grup de români este încă blocat la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Egipt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel