Cehii scot la licitație o sculptură a lui Putin. Încasările vor merge către Ucraina
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube  Inside Edition
Sursa Foto YouTube Inside Edition
Un grup de activiști cehi scoate la licitație o sculptură a președintelui rus, Vladimir Putin, așezat gol pe o toaletă de aur, încasările din vânzare fiind destinate achiziționării unei drone de luptă pentru Ucraina.

Statuia, numită ”Ucigașii goi”, care înițial îl înfățișa pe liderul belarus, Alexander Lukașenko, a fost concepută ca o critică a stilului de viață luxos al lui Putin,  și-a schimbat aspectul de mai multe ori de la data creării din 2021, astăzi fiind adaptată la evenimentele actuale.

Activistul și autorul conceptului, Otakar van Gemund, a fost inspirat de opoziția rusă și de investigația sa asupra palatului lui Putin, unde doar periile de toaletă costă 15.000 de euro, potrivit Politico. Motivul periilor de toaletă a devenit ulterior un simbol al rezistenței în timpul demonstrațiilor anti-regim din Rusia.

”Este un simbol al perversității regimului rus, al esteticii sale mafiote și al despotismului totalitar”, a spus van Gemund la o conferință de presă, adăugând că, în ochii săi, statuia arată că Putin se preface doar că este puternic.

Prețul de pornire a fost stabilit la 10.000 de euro, iar licitația durează până pe 20 decembrie.

După ce în Bucha au fost descoperite dovezi ale crimelor de război rusești, sub piedestalul lui Putin a fost adăugat un manechin al unei victime civile într-o pungă de plastic. O litera de aur ”Z”, un marcaj militar rusesc care a devenit principalul semn al sprijinului public pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, a fost adăugată pe un lanț de aur pe pieptul dictatorului.

Citește și:

Putin spune că Rusia se va adresa la ONU pentru deblocarea îngrășămintelor din porturile europene

Președintele rus Vladimir Putin a susținut solicitarea lui Uralchem ​​de a apela la ONU pentru deblocarea îngrășămintelor situate într-o serie de porturi europene, scrie Interfax. Dmitri Mazepin, coproprietar al Uralkhim, a făcut o propunere de a se adresa acestor structuri internaționale în cadrul unei întâlniri cu președintele rus, miercuri.

"Aș dori să ridic o întrebare și să obțin aprobarea dvs., astfel încât să începem întreaga inițiativă de la bun început, astfel încât să aplicăm la ONU și Uniunea Africană - pentru a debloca toate cele 260.000 de tone pentru noi sub auspiciile ONU. În acord cu președintele Uniunii Africane, aceștia vor reprezenta țările care se confruntă cu dificultăți în aprovizionarea cu îngrășăminte și suntem gata să facem aceste oferte gratuit", a spus Mazepin.

Putin a susținut propunerea lui Dmitri Mazepin.

"Știți sigur că suntem în contact cu secretarul general al ONU, domnul Guterres, cu structurile relevante (...). Prin urmare, se va da comanda corespunzătoare tuturor colegilor noștri pentru ca aceștia să vă pună la dispoziție necesarul. asistență", a spus Putin.

El a adăugat că a avut o serie de contacte cu șefii unor țări pe această temă.

"Am fost contactat direct de liderii mai multor țări africane pe această temă, care, bineînțeles, nu înțeleg ce se întâmplă, pentru că tot timpul este vorba despre nevoia de a ajuta țările cele mai sărace, și despre chestiuni care nu au nicio legătură cu securitatea alimentară, aceste livrări, chiar și livrările gratuite sunt blocate. Acest lucru este complet inacceptabil, dar se întâmplă", a spus președintele Federației Ruse.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel