Data publicării:

CEC Bank va vinde polițe RCA în asociere cu Poșta Română: Când vom putea încheia primele asigurări cu noua companie românească

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Se încearcă scăderea prețurilor pentru asigurările auto obligatorii.

Potrivit unor surse politice citate de România TV, CEC Bank va vinde polițe RCA în asociere cu Poșta Română. Se pare că CEC Bank a depus deja cererea de autorizație la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a obține accesul pe piața de asigurări.

Operaționalizarea serviciului va fi posibilă abia la finalul anului astfel că cel mai probabil primele polițe RCA vor putea fi încheiate la începutul anului viitor. Decizia CEC Bank vine în contextul creșterii prețului la aceste polițe după falimentele în lanț de pe piața asigurărilor, din ultimul timp. 

Vezi și: "Nu este corect să ai RCA pe maşină". Titi Aur propune soluţia care "ar rezolva şi problema trotinetiştilor": Eu sunt la volan. Aşa trebuie să se calculeze RCA

Pe lângă aceste polițe, firma care se va înființa va oferi clienților și polițe de asigurări pentru case dar și pentru alte bunuri.

Colaborarea CEC Bank cu Poșta Română ar veni în mod natural, pentru că ambele companii sunt de stat, iar din punct de vedere logistic, ar fi mult mai ușor, au transmis surse guvernamentale, spune România TV.

În primă fază, CEC va prelua 3-4% din clienții din piața asigurărilor auto, au mai transmis aceleași surse, potrivit România TV.

Citește și: De ce piaţa asigurărilor din România nu e funcţională şi care ar fi soluţia. Mircea Coşea: E nevoie de reformă. N-ar fi greşit să aducem nişte specialişti străini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel