Ceaușescu:Boc, Voinescu și Turcan fac reclamă USL fără să știe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Alchimiștii propagandei portocalii au tras un șut în bară. Sau, cum ar zice Igaș, și-au dat singuri cu mesajul în instalație.

După constituirea USL, Boc a lansat sintagma ”Alianța socialistă”. Dovedind o disciplină aproape militară, falanga vorbitorilor de partid și de stat, de la  Oajdea la  Turcan sau Sever Voinescu, a trecut  la atac. Indiferent despre ce este vorba, ei aruncă anatema ”Alianța Socialistă”, de parcă sunt niște copii, care înjură de mamă  când se ceartă. Mișcarea are o conotație strict electorală, dovedind că PDL s-a resemnat cu ideea că mai poate lua voturi doar de la nucleul dur al electoratului de Drepta. Probabil, ținta este în dispora, acolo unde se află grosul celor nemulțumiți de comunism și de tranziația post-comunistă.

Dar socoteala din laborator s-ar putea să le dea cu zecimale, ca elevilor care au căzut Bac-ul. Realitatea Tv a făcut o audiență record difuzând interviul cu Nicu Ceaușescu, Antena 3 a dat lovitura când l-a invitat pe ginerele fostului președinte. După cum arată sondajele, Ceaușescu ar  face lejer majoritatea cerută de Băsescu, dacă ar reveni în fruntea PCR și s-ar înscrie la alegeri.

Cred că USL ar trebui să-și asume așa zisa vină de a fi socialistă. Dacă asta înseamnă să dea case oamenilor și nu borduri străzilor, să se preocupe de soarta celor mai necăjiți și nu de bunăstarea câtorva îmbuibați, dacă ar afirma răspicat că intenționează salvarea statului social de tip european, nu ar avea decât de câștigat din reclama făcută de alde Boc. Nu-i vorbă, cea mai bună reclamă pentru USL e prestația guvernării PDL, dar nu strică să răspundă așteptărilor publicului și din acest punct de vedere . Cel mai mare risc pentru democrație nu e  existența unei orientări de stânga,  ci confiscarea acesteia de către un farsor cu Rolls Royce, care ar bascula ulterior voturile în curtea partidului unic, post 2012.

Răul din epoca lui Ceaușescu nu a venit din prea mult socialism, ci din prea puține partide, dintre care să alegi, dacă unul singur o ia razna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel