Ceasuri Rolex contrafăcute în valoare de 10 milioane de dolari au fost confiscate
Mai multe ceasuri Rolex contrafăcute au fost confiscate în Statele Unite.
Ceasurile de lux pot fi supuse riscului de contrafăcute. De asta s-au convins autoritățile vamale din Statele Unite ale Americii.
Ofițerii din Statele Unite, din structurile Vămilor și Protecției Frontierei (CBP), Indianapolis, au confiscat două transporturi de ceasuri Rolex contrafăcute pe 27 și 29 aprilie. Ceasurile de lux false ar fi avut o valoare totală de 10,1 milioane de dolari dacă ar fi fost reale, potrivit unui comunicat de presă al CBP.
Ambele transporturi sunt originare din Hong Kong și au avut ca destinație Brooklyn, New York, a transmis CBP. Agenția a fost informată de o colectare de informații și de un istoric de transporturi frauduloase de la același furnizor, fapt care i-au determinat să rețină și să inspecteze cele două transporturi din aprilie, a adăugat CBP, citat de CNN.
Comerțul online poate facilita vânzarea de produse frauduloase
Transportul din 27 aprilie conținea 300 de ceasuri Rolex contrafăcute, iar transportul din 29 aprilie avea 160 de ceasuri Rolex contrafăcute, potrivit comunicatului de presă.
”Nimeni nu cumpără un ceas de marcă, de lux, așteptându-se să se defecteze sau să se desfacă”, a declarat LaFonda Sutton-Burke, directorul operațiunilor pe teren al CBP din Chicago, în comunicatul de presă.
”Pe măsură ce consumatorii cumpără din ce în ce mai mult de la furnizori online sau terți, ofițerii noștri sunt în prima linie pentru a proteja împotriva celor care comit fraudă și care se așteaptă să facă bani din vânzarea de mărfuri false”, a comentat Sutton-Burke
Un șofer român a făcut plinul de 262 de ori...gratis
Autorităţile din Belgia au arestat şi condamnat la închidoare un român în vârstă de 51 de ani pentru fraudă la scară largă cu carduri de combustibil folosind echipamente de skimming la terminalele de plată de la benzinăriile din toată ţara. Şoferul român a reuşit să facă plinul cu combustibil de 262 de ori, fără să achite vreodată, iar apoi vindea motorina altor şoferi care plăteau 0,8 euro pe litru, relatează cotidianul Nieuws Blad.
În data de 4 februarie 2020, un angajat al unei benzinării din Meer (Hoogstraten) a anunţat poliţia după ce a observat că un şofer de TIR are echipamente de skimming. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News