Data actualizării:
Data publicării:

Ceasul ticăie pentru Hamas. Ambasadorul Israelului la București, anunț de ultimă oră: Mare parte a populației s-a mutat deja. Operațiunea terestră, iminentă

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ceasul ticăie pentru Hamas. Ambasadorul Israelului la București, anunț de ultimă oră: Mare parte a populației s-a mutat deja. Operațiunea terestră, iminentă / Foto: Pixabay
Ceasul ticăie pentru Hamas. Ambasadorul Israelului la București, anunț de ultimă oră: Mare parte a populației s-a mutat deja. Operațiunea terestră, iminentă / Foto: Pixabay
Reuven Azar, ambasadorul Israelului la București, a vorbit despre momentul declanșării operațiunii militare terestre din Fâșia Gaza.

Reuven Azar, ambasadorul Israelului la București, a vorbit despre starea de spirit a oamenilor din Israel, dar și despre momentul în care ar putea fi declanșată operațiunea militară terestră în Fâșia Gaza.

"Avem câteva lucruri care se întâmplă în ceea ce privește sentimentele publicului. Primul lucru care se întâmplă este că descoperim noi informații despre masacrul din 7 octombrie din satele de la frontiera cu Fâșia Gaza și, pe măsură ce auzim poveștile uimitoare a mamelor care au încercat să-și protejeze copiii, unii membri ai familiei au fost omorâți, alții au fost luați ostatici, avem sute de povești de acest fel.

"Scopul este de a înlătura amenințarea Hamas cu orice preț"

Avem povești despre curajul mamelor care au încercat să-și protejeze copiii, soldați care s-au întors din drum pentru a omorî teroriști și care până la urmă au fost uciși chiar ei.

Sunt povești uimitoare, publicul ascultă aceste povești, le vede la televizor, le acoperim mediatic 24 de ore din 24. Avem de-a face cu ceva care este inimaginabil de teribil. Trebuie să fim fermi și să luptăm, așadar motivația soldaților noștri, motivația rezerviștilor care au fost recrutați pentru a lupta în acest război este foarte puternică.

Așteptările sunt să atingem scopul care a fost definit de Guvern, acela de a înlătura amenințarea Hamas cu orice preț. Guvernul face totul într-un mod foarte planificat. În primul rând vrem să facem totul într-un mod inteligent.

Ambasadorul Israelului la București: Operațiunea terestră este iminentă

Teroriștii Hamas sunt acum în tunelurile lor și sunt sub tensiune, așteaptă contraatacul nostru și va trebui să verificăm dacă mai întâi de toate am bifat toate scopurile pe care le-am avut la suprafață în ceea ce privește pregătirile și bombardarea instalațiilor care aparțin Hamas despre care știm și, bineînțeles, trebuie să verificăm dacă daunele colaterale din Fâșia Gaza sunt cât mai mici posibile, în ceea ce privește numărul de vieți omenești. Tocmai de aceea a fost acel apel către populația din nordul Fâșiei Gaza să se mute și de aceea comunitatea internațională încearcă să ofere cât mai multe ajutoare umanitare pentru partea de sud.

În ciuda încercărilor Hamas de a ține populația să nu se mute din nord pentru că vor să îi folosească ca și scuturi umane, mare parte a populației s-a mutat deja. Aceasta este situația în acest moment. Operațiunea terestră este iminentă, nu știm când se va întâmpla, nu vrem să expunem niciunul dintre planurile pe care le avem, dar nu există nicio îndoială în ceea ce privește sentimentele publice că este un lucru pe care trebuie să îl facem", a spus Reuven Azar, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel