Ceartă în partidul lui Nehammer pe votul de la București. Austriacul nu vrea să dea votul ca România să intre complet în Schengen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
sursă NURPHOTO/ REUTERS
sursă NURPHOTO/ REUTERS
Președintele partidului austriac ÖVP, Karl Nehammer, nu vrea să se voteze rezoluția Congresului PPE de la București care cuprinde și intrarea completă în Schengen a României și Bulgariei. 

Colegul său Othmar Karas, vicepreședinte al Parlamentului European, este pentru girarea documentului. 

Această informație vine chiar de la europarlamentarul Rareș Bogdan într-un interviu exclusiv acordat analistului Bogdan Chirieac la DC News TV. Liderul PNL a mai dezvăluit cum Manfred Weber și Roberta Metsola au fost ”extrem de clari” cu Karl Nehammer, la București. 

”Delegația franceză – o delegație mare la acest congres, 48 de oameni – va vota rezoluția, deși a avut rezerve. Au o problemă legată de nominalizarea la președinția Comisiei. Însă vor vota rezoluția pro-România în Schengen. Citește declarația completă pe DCNewsTV.ro (+VIDEO). 

UPDATE: În cele din urmă, s-a dat votul favorabil din partea delegației austriece. ”BREAKING NEWS: Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate. Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen. Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: „Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil” arată Siegfried Mureșan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel