Data actualizării:
Data publicării:

Cealaltă față a ”justiției” pe Facebook. Cum a fost ”demascată” o IRONIE despre vaccinare. Apel la NORMALITATE

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Într-o lume virtuală, în care trăim tot mai mulți, plină de fake news și ”justiție online”, realitatea și normalitatea par a fi doar niște curiozități. 

Rețelele sociale sunt sufocate și par să nu mai controleze fake news-ul. Vezi și: EXCLUSIV  FAKE NEWS despre mască. Face RAVAGII pe Facebook. Mare ATENȚIE, e o PĂCĂLEALĂ

Pe Facebook circulă, viral, următoarea postare: 

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2021-01-04-la-13-05-04_47994900.png)

Postarea fost distribuită de la sursa inițială ”Logos - Sabia Adevărului”, dar mai ales sub forma unor capturi foto, la care s-au alăturat diferite mesaje. 

Unii îl plâng pe preotul Marincia, alții sunt revoltați de ”fake news”, alții îi demască pe ”antivacciniști”. 

Am fi putut oricând să cădem în una din plasele de mai sus dacă n-am fi intrat la sursă, pe pagina de Facebook care a publicat postarea. Respectiva pagină, Logos - Sabia Adevărului, are doar postări IRONICE. În sine, postarea de mai sus s-a vrut a fi una de umor, una ironică. Însă, așa cum a atras atenția și jurnalistul Val Vâlcu după mesajul lui Tudor Chirilă, ironia NU funcționează, pentru că mulți oameni nu o înțeleg, dovadă fiind și postarea de mai sus și efectele ei. 

În poză este un actor, Christian Bale. Cei care fac justiție online au considerat că i-au demascat pe antivacciniști prin dezvăluirea adevăratei identități a personajului. Dar pagina de Facebook care a publicat postarea are doar astfel de postări în care-i ironizează pe cei care cred în teorii ale conspitației, inclusiv pe unii dintre cei care au dat share acestei postări.  

Unii acuză că este un ”grosolan fake news”, la care ”foarte mulți pun botul”. E adevărat că cei care nu înțeleg postarea, umorul din spatele paginii, pot interpreta mesajul ca fiind unul real și, până la un punct, poate fi văzut ca fake news, ÎNSĂ, într-o lume normală, putem avea pretenția de la noi să facem diferența între informație, fake news și IRONIE. 

Problema majoră este însă că valul de fake este atât de mare, atât de divers, încât în spațiul public nu se mai face diferența. Oameni, care de altfel pregătiți în domeniu, nu caută la sursă și, la rândul lor, răspândesc distorsionat informația. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel