Ceaiuri de băut toamna. Cele mai bune 5 rețete
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ceaiuri de băut toamna. Cele mai bune 5 rețete / Foto: Pixabay, de congerdesign
Ceaiuri de băut toamna. Cele mai bune 5 rețete / Foto: Pixabay, de congerdesign
Află în articol cum faci cinci cele mai bune ceaiuri de băut toamna.

Odată cu venirea toamnei afară se face din ce în ce mai frig, iar de multe ori un ceai este perfect pentru a te încălzi în timp ce admiri peisajul mirific al acestui anotimp. Ziarul de Iași a făcut un top 5 ceaiuri must-have care, pe lângă un gust minunat, au și beneficii extraordinare pentru sănătate.

1. Ceaiul de mere

Nu se poate intra în toamnă fără un ceai de mere fierbinte. Fructe uscate, aromate și gustoase. Eventual cu scorțișoară. Și cea mai bună veste? Dacă nu vreți să îl cumpărați, puteți să îl preparați în propria voastră bucătărie. Ceaiul de mere este recunoscut datorită beneficiilor pe care le oferă pentru sănătate. Este o băutură caldă și liniștitoare, care poate fi grozavă pentru tine și dacă vrei să slăbești sau doar vrei să te simți mai bine și să rămâi sănătos în timpul iernii. Se poate prepara și cu bucăți de mere proaspete, un pliculeț cu ceai negru obișnuit și câteva mirodenii.

2. Ceai negru cu semințe de dovleac

Dovleacul este simbolul toamnei prin excelență, de la plăcinte cremoase cu dovleac până la pâine, produse de patiserie sau brioșe cu dovleac proaspăt scoase din cuptor.

Ei bine, dovleacul merge de minune cu un ceai negru delicios.

Se amestecă dovleacul cu condimente aromate, cum ar fi nucșoară, cuișoare, scorțișoară, ienibahar și ghimbir. Rezultatul este o ceașcă bogată, îndrăzneață și gustoasă.

3. Masala Chai

Masala chai este o băutură realizată prin înmuierea ceaiului negru în lapte și apă cu ierburi aromatice și condimente. Băutura, originară din India, a atins popularitate la nivel mondial și se găsește acum în multe cafenele și ceainării. În mod traditional, aceste băuturi sunt făcute cu bucăți de cardamom verde, batoane de scorțișoară, cuișoare măcinate, ghimbir măcinat și boabe de piper negru într-un decoct cu frunze de ceai negru.

Cuvântul „chai” provine din cuvântul hindi „chai”, care este derivat din cuvântul chinezesc „cha”, care înseamnă „ceai”. Acest ceai este perfect pentru sezonul de toamnă datorită condimentelor delicioase care fac băutura caldă consistentă, plină și aromată.

4. Ceaiul verde cu turmeric

Ceaiul verde este fabricat din frunze și muguri de Camellia sinensis care nu au fost supuse acelorași procese de ofilire și oxidare ca ceaiurile oolong și negre. Ceaiul verde este originar din China, dar acum este cultivat și fabricat într-o serie de alte țări din Asia de Est.

Ceaiul verde vine într-o gamă largă de arome, în funcție de varietatea Camellia sinensis utilizată, condițiile de creștere, practicile horticole, procesele de producție și momentul recoltării. Cu turmeric adăugat la alegerea ta de ceai verde, îl transformă într-o băutură delicioasă de toamnă care te încălzește și te menține sănătos.

5. Ceaiul de mușețel

Ceaiul din flori de mușețel are multiple beneficii calmante. O băutură liniștitoare și moale pentru a vă ajuta să vă relaxați și să vă simțiți în largul vostru. Ceaiul de musetel este un vindecător în universul ceaiurilor. A fost folosit de milenii ca un remediu natural de casă, inclusiv pentru capacitatea sa de a reduce anxietatea, de a calma răceala, de a ușura disconfortul menstrual, de a vă proteja stomacul, de a vă proteja pielea de schimbările sezoniere și de a crește imunitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel