Data publicării:

Ceaiul negru poate prelungi speranța de viață. Cum se prepară corect și câte căni trebuie consumate pe zi

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ceaiul negru poate prelungi speranța de viață. Cum se prepară corect și câte căni trebuie consumate pe zi. Sursa - pixabay.com
Ceaiul negru poate prelungi speranța de viață. Cum se prepară corect și câte căni trebuie consumate pe zi. Sursa - pixabay.com

Un studiu subliniază că persoanele care consumă 2 sau chiar mai multe căni de ceai negru în fiecare zi au un risc de mortalitate cu 9-13% mai mic și, în consecință, speranțe de viață mai mari.  

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Cercetările sugerează o asociere între consumul de ceai și riscul mai scăzut al mortalității.

Recent, cercetătorii de la National Institutes of Health au realizat un studiu pentru a evalua asocierile consumului de ceai negru cu mortalitatea.

Persoanele care au consumat câte 2 de ceai în fiecare zi au avut un risc de mortalitate cu 9-13% mai scăzut decât cele care nu au făcut acest lucru. Descoperirile sugerează că ceaiul negru poate face parte dintr-o dietă sănătoasă.  

Șapte alimente, bogate în magneziu, fac minuni pentru sănătatea inimii. Consumă-le și tu

Substanțele din ceaiul negru activează mai multe procese psihosomatice. Consumul echilibrat  contribuie la sporirea atenției, dar și la inducerea unei stări de relaxare. 

Ceaiul negru contribuie la protecția sistemului digestiv.  Flora intestinală are o contribuție însemnată la menținerea sănătății asigurând 70-80% din activitatea sistemului imunitar. O floră bacteriană sănătoasa poate reduce riscurile apariției unor afecțiuni precum diabetul de tip II, bolile cardiovasculare, obezitatea morbida și chiar anumite forme de cancer. 

Ceaiului negru are o serie de proprietăți antioxidate, contribuind  la reducerea riscurilor de apariție a unor boli cronice.

Ceaiul negru are abilitatea de a reduce numeroși factori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare. Flavonoidele scad tensiunea arterială, reduc colesterolul, micșorează nivelul de trigliceride și diminuează riscurile apariției obezității, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate a întregului sistem cardiovascular. 

Aceste cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană. Include-le în dieta zilnică

 

Ceaiul negru reduce colesterolul, reglează tensiunea arterială, reduce nivelul de zahăr din sânge, reduce riscurile de apariție a cancerului.

În plus, ceaiul negru se folosește în tratamente cosmetice și de îngrijire. Datorită conținutului mare de nutrienți, vitamine și minerale, ceaiul negru se numără printre produsele care nu ar trebui sa lipsească din nicio casa. Pe lângă beneficiile pe care acesta le are asupra sănătății, ceaiul negru s-a dovedit a fi si un bun aliat și în îngrijirea corporală. Consumul de ceai negru menține sănătatea și frumusețea pielii.

Cu un rol important în întărirea sistemului imunitar prin compușii săi, ceaiul negru ajută la prevenirea infecțiilor cutanate. Acest lucru duce la menținerea elasticității, fermității și uniformității cromatice ale pielii.

 

Are efecte antiinflamatoare

 

Compresele cu ceai negru pot ajuta la reducerea inflamațiilor locale care nu au cauze invazive, precum pungile de sub ochi. Totodată, acestea hidratează pielea în profunzime, iar conținutul bogat în vitamina B stimulează producția de colagen la nivelul dermei și reduce ridurile superficiale. Datorita antioxidanților, ceaiul negru poate, de asemenea, să combată efectele radicalilor liberi, responsabili pentru apariția acneei. 

Te simți fără energie? Consumă apă aromată cu măr și scorțișoară: hidratează și detoxifică organismul

Antioxidanții și alți compuși din ceaiul negru contribuie și la îmbunătățirea aspectului părului. Acest lucru se datorează compușilor responsabili de regenerarea celulara, dar și vitaminelor și mineralelor, care conferă un luciu natural podoabei capilare. Astfel, consumul regulat de ceai negru poate ajuta la menținerea frumuseții și sănătății parului.

Cum se prepara corect ceaiul negru?

Pentru o ceașcă de ceai negru trebuie să infuzezi timp de 4-5 minute aproximativ 5 grame de frunze uscate în 250 mililitri de apa fierbinte (la o temperatura de 90 grade Celsius).

Spre deosebire de ceaiul verde și cel alb, care sunt mai puțin fermentate, ceaiul negru poate fi infuzat și mai mult timp.

 

Citește și:

 

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

 

Consumul de ceai verde devine foarte popular în întreaga lume.  Această băutură a venit la noi din China și a câștigat inimile multor europeni. 

Pe lângă gustul excelent, ceaiul verde este considerat o băutură cu adevărat vindecătoare, având zeci de beneficii.

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea grăsimii corporale. În cercetările privind sănătatea inimii, s-a descoperit că extractul de ceai verde ajută pacienții să reducă depozitele de grăsime de pe pereții vaselor de sânge cu aproximativ 10%. 

Reducerea grăsimii corporale cu 10%, în special la persoanele supraponderale sau obeze, poate avea un impact semnificativ asupra reducerii riscului bolilor de inimă.

Dieta de care ar trebui să stai departe. Crește riscul de cancer

Ceaiul verde te poate ajută să slăbești. Pierderea grăsimilor este cheia pentru a pierde în greutate, mai ales dacă doriți să vă mențineți masa musculară. 

Ceaiul verde are un gust natural plăcut și are un conținut scăzut de calorii.  Dacă îl puteți bea fără îndulcitori adăugați, este un amplificator natural de energie, cu un conținut scăzut de calorii.

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea inflamației. Deși boala cardiovasculară este adesea asociată cu inflamația, există multe alte afecțiuni, cum ar fi durerile articulare și afecțiunile pielii, în timpul cărora apar inflamații.

Efectul antioxidant puternic, combinat cu proprietățile antiinflamatorii, fac din ceaiul verde un excelent agent preventiv pentru cei care se luptă cu astfel de boli.

Scapă de depresie și anxietate în 7 zile! Metode și exerciții ușor de pus în practică

Ceaiul verde are proprietăți antimicrobiene. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la combaterea bacteriilor și poate preveni infecțiile. Acest lucru se datorează suprimării bacteriilor la nivel celular, inclusiv a virușilor și ciupercilor. 

Ceaiul verde combate respirația urât mirositoare. Prevenirea infecțiilor este cheia pentru a rămâne sănătoși. Acesta poate fi și motivul pentru care ceaiul verde ajută la prevenirea respirației urât mirositoare.

Cu ceaiul verde vei obține același aport de cofeină ca de la o cafea. În plus, vei fi mai liniștit, știind că consumi o băutură antioxidantă, care îți stimulează energia și sănătatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel