Ceaiul de măceșe întărește sistemul imunitar și scade tensiunea arterială. Află cum se face corect
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ceaiul de măceșe întărește sistemul imunitar și scade tensiunea arterială. Află cum se face corect. Sursa foto: freepik.com
Ceaiul de măceșe întărește sistemul imunitar și scade tensiunea arterială. Află cum se face corect. Sursa foto: freepik.com
Măceșul este o plantă utilă și plină de beneficii, din care se prepară ceaiul parfumat. Un decoct din aceste fructe întărește sistemul imunitar și scade tensiunea arterială. 

Ceaiul de măceșe se prepară foarte ușor, iar gustul său plăcut poate fi completat cu fructe și condimente. Măceșele conțin de câteva ori mai multă vitamina C decât lămâile, vitaminele B, PP, P, potasiu, magneziu, dar și taninuri.  Prin urmare, ceaiul de măceșe este foarte util pentru răceli. 

Un decoct de măceșe are proprietăți antiinflamatorii puternice. Un alt motiv pentru care ceaiul de măceșe este benefic este conținutul bogat de fier, ceea ce face băutura foarte bună pentru inimă și tensiunea arterială.

Lapte îndulcit cu zahăr și ornat cu migdale, fistic și condimente, o băutură în stil indian

Ceaiul de măceșe este foarte util și pentru femeile însărcinate. De asemenea, îmbunătățește calitatea laptelui matern.

Care sunt contraindicațiile ceaiului de măceșe? Ceaiul de măceșe conține mult acid ascorbic și irită mucoasa intestinală, așa că nu îl puteți bea dacă suferiți de boli intestinale. Are și efect diuretic, așa că băutura nu trebuie băută noaptea și înainte de o călătorie.

 

Cum se prepară ceaiul de măceșe

 

Puteți prepara ceaiul atât din fructe proaspete, cât și uscate. În al doilea caz, gustul va fi mai puțin saturat. Măceșele trebuie spălate bine sub robinet. Boabele pot fi preparate întregi sau tocate. În al doilea caz, ceaiul va fi mai parfumat. Cu toate acestea, în interiorul măceșelor se află semințele, care irită mucoasa stomacului.

De aceea se recomandă să le îndepărtați și să înfășurați măceșele în mai multe straturi de tifon înainte de preparare, astfel încât semințele să nu rămână în băutură.

Șase trucuri care vor face cafeaua de dimineață gustoasă și utilă

Cel mai simplu mod de a face ceai de măceșe este să-l infuzați într-un termos. Clătiți boabele pentru ceai în avans și străpungeți-le cu o scobitoare în mai multe locuri dacă sunt întregi. Înfășurați măceșele într-o bucată de tifon.

Puneți în termos boabele de măceșe, apoi adăugați cu apă fierbinte (nu clocotită) și puneți capacul. Ceaiul din boabe întregi de măceșe se infuzează timp de 8-10 ore, iar din măceșe zdrobite - 2-3 ore. Dacă doriți, puteți adăuga zahăr.

 

Ceai negru cu măceșe. Rețeta simplă

 

Pentru ceai negru parfumat cu măceșe veți avea nevoie de:

apă fiartă - 300 ml;

ceai negru - 1 lingură;

măceș - 100 grame.

Turnați 300 ml de apă într-o cratiță pe aragaz.  Când apa începe să fiarbă, adăugați măceșele și  reduceți focul. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți ceaiul timp de 5 minute.

Cum se prepară corect ceaiul de hrișcă, o băutură extrem de utilă

Turnați apă clocotită în ceainic, Apoi adăugați  ceaiul negru și decoctul de măceșele. Acoperiți ceainicul cu un capac, apoi cu un prosop pentru 15 minute. După aceea, ceaiul negru cu măceșe este gata. Lichidul se toarnă în căni și se diluează cu apă clocotită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel