Ceaiul de ghimbir, beneficii. Bonus: cum se prepară corect
O excelentă sursă de vitamine, ceaiul de ghimbir are beneficii uimitoare pentru sănătate.
Consumat cu regularitate, acesta accelerează metabolismul, calmează durerile de cap, fiind un tonic general pentru organism. De asemenea, acest ceai îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne apariţia bolilor cardiace.
Un alt beneficiu se referă la capacitatea ghimbirului de a combate senzaţia de greaţă, inclusiv a grețurilor din timpul sarcinii.
Cum se prepară ceaiul de ghimbir
Se spală bine o rădăcină proaspătă de ghimbir, care apoi să dă prin răzătoare. La o cană de ceai ai nevoie de circa două linguriţe cu vârf de ghimbir. Pune această cantitate într-un vas, adaugă o cană şi jumătate de apă rece şi pune la fiert. După ce începe să clocotească, acoperă şi lasă la foc mic încă 10 minute.
[citeste si]
Ceaiul rezultat este foarte aromat, uşor iute. Poţi adaugă puţină miere şi suc de lămâie. Restul ghimbirului ras se poate păstra în congelator. Ghimbirul îngheţat se pune direct în apă la fiert.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News