Data publicării:

Ceaiul de Crizantemă, băutura care prelungește viața asiaticilor

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Crizantema nu are doar rolul de a decora o cameră, ci este și o plantă medicinală.

Este deja cunoscut de toata lumea că în estul Asiei, în principal în Japonia și unele părți din China, există cel mai mare număr de oameni care depășesc vârsta de 100 de ani. Numai în Japonia, în 2014, au fost numărate peste 67.500 de persoane care au depășit deja centenarul. Se pare că pe lângă modul de viață sănătos bazat bazat pe un consum moderat de alimente, legume și carne de pește, un rol important îl are și ceaiul de crizanteme, o băutură pe care japonezii si chinezii o apreciază mult.

Femeile din China, de exemplu, beau ceai de crizantemă în loc de cafea, pentru a curăța organismul de toxine. Anticii chinezi credeau că nobila floare, capabilă sa îndure vremea rece (gerul, chiciura și chiar zilele de început de iarnă), a atras „sufletul cerului și al pământului“, căpătând în acest fel proprietăți vindecătoare magice, scrie frunză-verde.ro.

Experții cred că ceaiul de crizanteme ar avea proprietăți curative puternice și că băut măcar de 1-2 ori pe săptămână, prelungește viata cu până la 8 ani, datorită substanțelor conținute, ce întăresc și protejează sistemul imunitar. Consumat periodic, ceaiul de crizantemă îmbunătățește funcția plămânilor, a ficatului și a rinichilor, ajută la detoxifierea organismului, răcește sângele și este foarte bun în bolile oftalmologice.

Pe timp de vară este nemaipomenit de gustos, pentru că răcorește. Dacă nu vă place aroma în mod deosebit, adăugați o linguriță rasă cu zahăr brun. Ceaiul de crizantemă se găsește în magazinele cu specific naturist și trebuie utilizat conform prospectului: o linguriță cu flori de crizantemă la o cană cu apa fierbinte. Pentru un efect terapeutic și mai bun, plus o aromă incredibilă, adăugați și un vârf de linguriță de rozmarin. 

Citește și: Ceaiul crește cu 27% șansele ca o femeie să rămână însărcinată 


Folosită de mii de ani de chinezi și japonezi în medicina tradițională, crizantemele influențează benefic sistemul imunitar, inima, sistemul nervos, metabolismul, pielea, sistemul respirator.

În compoziția chimică a plantei se mai găsesc, în cantități importante, calciumagneziuzincpotasiu și seleniu. Deși crizantemele au și alte multe aplicații terapeutice, prezentăm 3 remedii importante:

- imunitate scăzută, afecțiuni renale – o linguriță de petale se adaugă peste o cană de apă care clocotește și se lasă la fiert pentru 10 minute, după care se stinge focul și se lasă la infuzat pentru 30 de minute. Se consumă o cană pe zi, fracționată în 2 reprize. Se poate adăuga miere de albine.

- detoxifiere – o jumătate de linguriță de petale de crizantemă și o jumătate de linguriță de flori de tei se adaugă peste 2 căni de apă clocotită și se lasă la infuzat pentru 20 de minute, după care se strecoară și se consumă pe parcursul unei zile, fracționat în 2 reprize.

- reumatism, artroză – se zdrobește o mână de petale, se adaugă o linguriță de ulei de măsline și se omogenizează, cu acest preparat se ung zonele afectate, se acoperă cu o folie de plastic alimentar și se fixează cu un bandaj elastic. Se lasă de seara până dimineața.

Consumul de produse care conțin crizanteme este contraindicat persoanelor care au boli autoimune, imune, tuberculoză, scleroză, persoanelor care se află sub tratament medicamentos împotriva cancerului, anxietății sau medicamente care prezintă toxicitate hepatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel