Ceaiul care te ajută să adormi repede: este suficientă o singură ceașcă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ceaiul care te ajută să adormi repede,  este suficientă o singură ceașcă. Sursa foto: freepik.com
Ceaiul care te ajută să adormi repede, este suficientă o singură ceașcă. Sursa foto: freepik.com
Nu orice ceai are efect tonic. Dimpotrivă, unele te ajută ajuta să adormi mai repede și să ai un somn liniștit.

Februarie este considerată cea mai proastă lună pentru somn. Vremea este încă rece, iar nopțile lungi și friguroase, care nu aduc calm și optimism.

Problema de a adormi rapid poate fi destul de acută, prin urmare trebuie să consumi ceaiuri liniștitoare înainte de culcare. 

Ceaiul de mușețel te va ajuta să adormi rapid și să un somn profund. Acest ceai este adesea folosit ca remediu natural pentru insomnie și alte probleme de somn. Are un efect natural calmant, care poate ajuta la relaxarea mușchilor și la reducerea anxietății. Drept urmare, vei adormi mai repede. Studiile au arătat că o ceașcă de ceai de mușețel poate ajuta la îmbunătățirea calității și a duratei somnului.

Cum să adormi rapid atunci când nu ai somn. 3 trucuri care te vor salva la orice oră

Potrivit unor estimări, este nevoie de 30 până la 45 de minute pentru ca ceaiul de mușețel să inducă o stare de somnolență. Motivul pentru care acest ceai te poate ajuta să adormi se datorează  proprietăților sale ușor sedative.

Aceste efecte sedative se pot datora argininei flavonoide, prezente în mușețel, care se leagă de receptorii de benzodiazepină din creier. Receptorii de benzodiazepină sunt cei cu care medicamentele benzodiazepine prescrise interacționează pentru sedare. Alți compuși din mușețel se pot lega, de asemenea, de receptorii benzodiazepinei, creând un efect sedativ.

Cum te ajută migdalele să slăbești. Un real ajutor în lupta cu kilogramele în plus

Ai nevoie doar de o ceașcă de ceai de mușețel pe zi chiar înainte de culcare pentru a adormi rapid.  Dacă bei ceai de mușețel în mod regulat, calitatea somnului se va îmbunătăți.

Tot ce ai nevoie este să bei o ceașcă de ceai de mușețel cu 30-45 de minute înainte de culcare și să repeți acest lucru în fiecare zi. 

Șapte motive ca să mergi pe jos: iată beneficiile celebrilor 10.000 de pași, făcuți zilnic

Cu toate acestea, dacă ai probleme cu somnul câteva luni la rând sau simți că lipsa somnului îți afectează viața de zi cu zi, trebuie să consultați un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel