Cea mai veche toaletă din Japonia, veche de 600 de ani, a fost dărâmată de un șofer care mergea în marșarier
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pxhere
Sursă foto: Pxhere
Cea mai veche toaletă din Japonia a fost dărâmată de un șofer neîndemânatic, care mergea în marșarier. 

O clădire despre care se crede că găzduia cea mai veche toaletă din Japonia s-a confruntat luni cu cea mai mare amenințare din ultimele secole, când un lucrător angajat pentru lucrări de conservare a pus accidental mașina în , pmarșarierotrivit oficialilor locali. Koudou Uno, un purtător de cuvânt al Templului Tofukuji din Kyoto, a declarat că ușile toaletei comune din lemn, vechi de aproximativ 600 de ani, au fost deteriorate în urma incidentului.

O fotografie a consecințelor a arătat bucăți de lemn împrăștiate pe podeaua clădirii din fosta capitală antică, unde toaleta a fost construită într-un templu în prima jumătate a perioadei Muromachi (1336-1573), potrivit Uno.

„Toaleta era un artefact istoric, așa că, în mod natural, am fost foarte triști când a fost deteriorată”, a spus acesta, conform CNN.

Putea fi folosită de 40 de oameni simultan

„Hyakusecchin” – sau „toaleta pentru o sută de persoane” – și-a primit porecla deoarece mai mult de 100 de călugări stagiari au folosit-o până la începutul erei Meiji în jurul anului 1868, a adăugat Uno. Dar, de fapt, putea fi folosită doar de până la 40 de persoane simultan. Toaleta, care a fost închisă publicului de peste un secol, a fost numită proprietate culturală importantă de către guvernul japonez în 1902. Potrivit lui Uno, este cea mai veche latrină rămasă într-un templu budist zen din Japonia.

Uno a spus că managementul templului discută cea mai bună modalitate de a restaura ușile deteriorate, care măsurau 2,4 metri înălțime și 2,8 metri lățime.

„Am fost recunoscători că nimeni nu a fost rănit și că putem repara ușile toaletei – există o oarecare fericire în această nenorocire”, a spus Uno.

Patru femei, selectate din 6.000 de candidați, pentru cel mai retras oficiu poștal din lume

Patru femei au fost selectate pentru a conduce cel mai îndepărtat oficiu poștal din lume și pentru a număra pinguinii din Antarctica. Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett și Lucy Bruzzone au învins un număr record de candidați pentru a deveni echipa responsabilă cu gestionarea sitului istoric Port Lockroy, de pe insula Goudier.

Echipa va călători 9.000 de mile din Marea Britanie pentru a redeschide golful pentru prima dată de la pandemia de coronavirus. Vor petrece cinci luni fără apă curentă sau o toaletă normală.

Proaspăt căsătorită, Corbett va fi responsabilă cu conducerea magazinului de cadouri de la muzeul local, își va lăsa în urmă soțul pentru călătoria pe care a numit-o „luna de miere solo”.

Tânăra de 31 de ani din Hampshire a spus că nu a rezistat oportunității de a lucra pe insulă.

„Cine nu și-ar dori să petreacă cinci luni lucrând pe o insulă plină de pinguini într-unul dintre cele mai îndepărtate locuri de pe planetă?” a spus tânăra.

Pe lângă temperaturile sub zero și lumina aproape constantă a zilei, femeile vor împărți insula cu o colonie de pinguini gentoo, pe care Hilton îi va monitoriza.

„Va fi prima dată când intru în Antarctica și sunt foarte încântată să pun ochii pe continentul alb. Nu am idee la ce să mă aștept când ajungem acolo, cât de frig va fi, va trebui să ne facem drum prin zăpadă la poștă? Sunt un biolog conservator, așa că, personal, abia aștept să văd pinguinii și alte animale sălbatice, cum ar fi păsările marine și balenele", a spus plină de emoție Hilton, din Bo'ness, lângă Falkirk, în Scoţia. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel