Cea mai vârstnică stewardesă din lume. Cum arată și câți ani are - Foto / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cea mai vârstnică stewardesă din lume. Cum arată și câți ani are / Foto: Pixabay, de Lukas Bieri
Cea mai vârstnică stewardesă din lume. Cum arată și câți ani are / Foto: Pixabay, de Lukas Bieri
Vezi în articol cum arată cea mai vârstnică și cea mai longevivă însoțitoare de bord din lume. 

La 86 de ani, însoțitoarea de bord a American Airlines, Bette Nas,  este cea mai în vârstă și cea mai longevivă însoțitoare de bord din lume, conform Guinness World Records. Nash a început să zboare în 1957 și va sărbători 65 de ani în zbor în această toamnă. Deși poate alege orice rută dorește, pentru cea mai mare parte a carierei a fost loială navetei New York-Washington-Boston, scrie ABC News.

Nash preferă această rută pentru că spune că îi permite să fie acasă în fiecare seară cu fiul ei cu handicap, pe care continuă să-l îngrijească până astăzi.

Ce condiții trebuiau să îndeplinească însoțitoarele de zbor în 1857

Femeia a povestit care erau regulile pentru această meserie atunci când s-a angajat pentru prima oară. Ea spune că atunci când a început să zboare, pasagerii își cumpărau asigurări de viață de la un automat, înainte de a se îmbarca. În plus, compania aeriană o verifica acasă pentru a se asigura că nu locuiește cu un bărbat, deoarece însoțitorii de bord trebuiau să fie singuri. Compania aeriană a cântărit-o înainte de schimburi. Dacă observau că s-a îngrășat prea mult o puteau da afară.

"Trebuia să ai o anumită înălțime, trebuia să ai o anumită greutate. Odinioară era oribil. Te-ai îngrășat câteva kilograme, trebuia să te cântărești în continuare, iar apoi, dacă rămâneai așa, te scoteau din statul de plată.", a spus Nash în timpul unui zbor din 2017. Nash a început să zboare cu Eastern Airlines și printr-o serie de fuziuni, inclusiv cu compania aeriană a lui Donald Trump la sfârșitul anilor 1980, a ajuns la American Airlines.

Cât costau biletele de avion atunci

În primele zile, pasagerii plăteau însoțitorului de bord când se îmbarcau. Nash spune că primele sale zboruri costau 12 dolari între New York și Washington.

"Obișnuiam să distribuim țigări și chibrituri... în zbor, după serviciul de masă.", a spus ea pentru WJLA la cea de-a 60-a aniversare.

Deși are atât de mulți ani de experiență, Nash urmează încă cursuri regulate de însoțitor de bord, conform regulilor Administrației Federale a Aviației.

Tânără traumatizată de experiența de stewardesă. Dezvăluiri din avion: Am asistat la mai multe decese decât cereri în căsătorie

O femeie care a lucrat timp de șase ani ca stewardesă, a făcut dezvăluiri incredibile, sub protecția anonimatului, despre cele mai ciudate momente la care a fost nevoită să asiste în timpul călătoriilor, dar și despre neregulile din avion. 

Într-un interviu pentru Metro.co.uk, ea a spus că înainte de aterizare, căștile sunt strânse și puse într-o pungă, iar ulterior ajung într-un departament din aeroport în care muncitori plătiți prost le deznoadă și le curăță pentru a putea fi resigilate și refolosite. 

În plus, spune că avioanele sunt, în principiu, destul de murdare: "Husa de pe scaune este înlocuită doar dacă s-a vomitat pe ea sau a fost pătată de altă secreții. Cum avioanele sunt în continuă mișcare, curățăm doar mizeria evidentă. Unii pasageri se duc la baie desculți... nu e ceva ce aș recomanda". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel