Cea mai vârstnică persoană din lume și-a sărbătorit ziua. Imagini de colecție de la aniversarea a 119 ani / foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cea mai vârstnică persoană din lume și-a sărbătorit ziua. Imagini de colecție de la aniversarea a 119 ani  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cea mai vârstnică persoană din lume și-a sărbătorit ziua. Imagini de colecție de la aniversarea a 119 ani / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Kane Tanaka, cea mai vârstnică persoană din lume, a împlinit venerabila vârstă de 119 ani.

Cea mai vârstnică persoană din lume a împlinit 119 ani. Este vorba despre japoneza Kane Tanaka, care şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu personalul centrului de vârstnici în care locuieşte.

Femeia a trăit cinci ere imperiale japoneze şi a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness. Japonia este ţara cu cel mai mare număr de persoane care au mai mult de o sută de ani. Potrivit rapoartelor, este vorba despre peste 86.000 de oameni.

Majoritatea centenarilor sunt femei, scrie Publika.

Record mondial Guinness. Cea mai mare orchestră din lume

Venezuela a stabilit recordul mondial Guinness pentru "cea mai mare orchestră din lume", după ce mii de muzicieni venezueleni au interpretat Marşul slav al lui Ceaikovski, transmite Agerpres, citând AFP.

Mii de muzicieni au fost reuniţi în cadrul programului public venezuelean denumit "El Sistema" (Sistemul), fondat în 1975 pentru a face educaţia muzicală accesibilă miilor de copii din clasele sociale inferioare.

Gustavo Dudamel, directorul muzical al Operei din Paris şi al Filarmonicii din Los Angeles, este unul din cei mai cunoscuţi absolvenţi ai săi.

"Confirm că această iniţiativă a fost un succes, felicitări", a declarat persoana însărcinată cu anunţarea verdictului în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul "El Sistema"."Sunteţi, oficial, incredibili", a adăugat el.

Pe 14 noiembrie, aproximativ 12.000 de muzicieni au interpretat piesa muzicală de 12 minute în faţa juriului Guiness World Records.

Juriul a fost alcătuit din 260 de examinatori ai firmei de consultanţă KPMG, însărcinaţi cu verificarea respectării anumitor reguli de către muzicieni, printre care interzicerea utilizării în comun a instrumentelor muzicale şi cerinţa de a interpreta timp de cel puţin cinci minute (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel