Cea mai vârstnică persoană din prezent este o călugăriță din Franța care preferă vinul și ciocolata
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@Sachinettiyil)
Sursă foto: Twitter (@Sachinettiyil)
Cea mai vârstnică persoană de pe Pământ este în prezent o călugăriță din Franța. 

O călugăriță în vârstă de 118 ani care locuiește într-un azil de bătrâni din sudul Franței a devenit cea mai bătrână persoană vie din lume, conform Guinness World Records. Sora André este, de asemenea, cea mai bătrână călugăriță în viață din lume și cea mai în vârstă călugăriță care a trăit vreodată, potrivit unui comunicat publicat luni.

Născută ca Lucile Randon la 11 februarie 1904, sora André și-a dedicat cea mai mare parte a vieții serviciului religios, se arată în comunicat. Înainte de a deveni călugăriță catolică, a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și apoi a petrecut 28 de ani îngrijind orfani și bătrâni într-un spital.

A supraviețuit COVID-19

Sora André, care locuiește în apropierea orașului francez Toulon, este și cel mai bătrân supraviețuitor al Covid-19 din lume. Declarația Guinness World Records spune că ea a fost testată pozitiv pentru virus la începutul anului 2021, dar și-a revenit complet în trei săptămâni, tocmai la timp pentru a împlini vârsta de 117 ani.

Într-un interviu acordat marți postului de televiziune francez RMC Story, sora André părea să fie bucuroasă cu privire la a deveni noua cea mai în vârstă persoană în viață.

”Simt că mi-ar fi mai bine în rai, dar bunul Dumnezeu încă nu mă vrea”, a spus ea, numind titlul o „trista onoare”.

Totuși, ea și-a exprimat și bucuria că a fost „răsfățată” de familia ei.

Bea vin și se bucură de ciocolată

Sora André se bucură de ciocolată și vin, ea bea un pahar în fiecare zi, iar azilul ei de bătrâni, Résidence Catherine Labouré, a confirmat acest lucru pentru CNN.

Când a împlinit 118 ani la începutul acestui an, călugărița a primit un certificat de naștere scris de mână de la președintele francez Emmanuel Macron, al 18-lea președinte francez pe care l-a prins, potrivit unui tweet al azilului de bătrâni. Au existat, de asemenea, 10 papi care au prezidat Biserica Catolică de când s-a născut sora Andre.

Călugărița a devenit cea mai bătrână persoană din lume după moartea lui Kane Tanaka, o japoneză certificată anterior drept cea mai în vârstă persoană din lume, care a murit la vârsta de 119 ani pe 19 aprilie.

Titlul de cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată îi aparține și unei franceze. Născută la 21 februarie 1875, viața lui Jeanne Louise Calment a durat 122 de ani și 164 de zile, potrivit declarației Guinness World Records.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel