Cea mai tânără miliardară din lume. A renunțat la școală la 19 ani, după ce i-a venit o idee
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
La numai 19 ani, fata avea o carieră universitară promițătoare. Era studentă la Universitatea Standford, din Statele Unite ale Americii și avea rezultate excepționale. Însă la acea vârstă și-a dat seama că vrea să investească timpul într-o afacere. 

Așa a pus în 2003 bazele companiei Theranos. Și-a investit astfel banii pe care ar fi trebuit să îi plătească pe taxa de școlarizare în revoluționarea sistemului medical.

Elizabeth Holmes a vrut să transforme recoltarea analizelor de sânge într-o procedură mult mai simplă. Ura acele si cu toate astea a reușit să ridice o companie evaluată în prezent la 9 miliarde de dolari.

Acum, datorită aportului adus de ea, analizele de sânge pot fi procurate din degetul pacientului, cantitatea de sânge fiind acumulată într-un "nano-container". Invenția ei i-a ajutat pe cei speriați de ace să accepte astfel de analize mult mai ușor.

După ce a construit compania, Elizabeth Holmes deține acțiuni în procente de 50 care i-au adus și titulatura de a treia cea mai tânără miliardară din topul 400 Forbes al americanilor înstăriți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel