Cea mai stupidă întrebare, la nivel european. ”Te-ai vaccina împotriva COVID?”
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Cum sună ”întrebarea momentului” în sondaje, în dezbaterile televizate sau în certurile ca la ușa facebook-ului? ”Te-ai  vaccina împotriva COVID?”, evident.

E ca și cum ai întreba, la noi:”Dacă duminică ar avea loc alegeri ai vota USR PLUS PNL?”. În condițiile în care alegerile vor avea loc peste patru ani. Iar respondentului i-ar putea veni rândul la injecție mult după ce virusul a murit de bătrânețe, după cum merg lucrurile, azi.

”Te-ai vaccina împotriva COVID?” au dreptul să întrebe sociologii din țara lui Boris Johnson sau Bibi Netanyahu. Țări care nu sunt în UE.

Să nu arătăm, deci, cu degetul către grupurile de comunicare sau de vaccinare compuse din câte un singur om (Manciu/Gheorghiță). Numărul furgonetelor cu pinguini nu l-a stabilit nici Gheorghiță, nici Marinescu, nici chiar Manciu, ci Ursula și birocrații ei de la Bruxelles.

Dacă ritmul actual al vaccinării nu va exploda, în Europa, tare mi-e că euroscepticii, de la AUR la Podemos sau Cinque Stele, vor răspunde Ursula von der Leyen la întrebarea ”Dacă duminică” etc. Fiindcă, modul în care Bruxelles-ul a gestionat criza COVID îi ferește pe sceptici de vaccinul care modifică ADN-ul și bagă cipuri în cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel