"Cea mai specială trecere de pietoni", la Piaţa Victoriei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
La DC Conducem, am analizat împreună cu Titi Aur, instructor de conducere defensivă, mai multe clipuri video din trafic. Unul dintre acestea a fost făcut în Piaţa Victoriei.

În ciuda faptului că semafoarele pentru pietoni erau pe culoarea roşie, iar maşinile treceau prin intersecţie, în clip se văd cum mai mulţi pietoni încearcă să forţeze trecerea, chiar prin faţa maşinilor. 

"E cea mai specială trecere de pietoni, din câte ştiu eu. La Piaţa Victoriei! Pietonii nu au răbdare acolo, de fiecare dată se întâmplă asta. Când trec pe acolo, în calitate de pieton, mă minunez. Vin maşini, dar ei nu stau pe loc. Cred că e şi un factor psihologic aici. În afară de faptul că lumea se grăbeşte să intre la metrou, să intre la serviciu, etc, e prea multă vizibilitate şi e prea relaxat totul. Nici nu stă niciun poliţist să amendeze, şi apare tentaţia. Se vede în masă lipsa de educaţie, de conştientizare. Vine o maşină, dar pietonii fac în masă pasul în faţă. Şi nici măcar nu poţi spune că fac parte din acelaşi grup. Sunt persoane diferite. Asta ne spune foarte multe despre gradul de conştientizare. Ei ştiu că la trecerea de pietoni trebuie să treacă numai pe verde. Se şi uită dacă vine vreo maşină. Dar nu îi lasă sufletul să mai aştepte câteva secunde. E modul românesc de a gândi. Nu o să vezi asta niciodată în orice altă capitală din Europa sau SUA aşa ceva. Şi dacă vezi pe vreunul, e român sigur!

Dacă eşti într-o altă ţară şi face cineva pasul înainte la trecerea de pietoni pe roşu, poţi să i te adresezi în română, că te înţelege sigur", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel