Cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu mere: se topește în gură și se prepară repede
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu mere -  se topește în gură și se prepară repede. Sursa - pixabay.com
Cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu mere - se topește în gură și se prepară repede. Sursa - pixabay.com
Plăcinta cu mere, preparată după această rețetă, este atât de gustoasă încât se topește în gură. În plus, se prepară repede. 

O aromă incredibilă va umple toată bucătăria și vei fi nerăbdător să te bucuri de o felie de plăcintă, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Această rețetă poate fi preparată zilnic, deoarece toate ingredientele sunt mereu la îndemână.

Ingrediente:

mere (de preferință acre) - 500-600  grame,

zahăr - 160 de grame,

făină - 160 de grame,

ouă - 4 bucăți,

praf de sare.

 

Rețeta pas cu pas

Spălați și tăiați merele în felii. Bateți bine ouăle cu zahărul și cu un praf de sare. Cerneți făina în amestecul de ouă și zahăr și amestecați ușor cu o spatulă de jos în sus. Trebuie să lucrați cu atenție pentru ca aluatul să-ți rămână aerat și ușor.


Ciocolată delicioasă de casă: fără zahăr și fără lactoză. Va deveni desertul preferat

Ungeți o formă de copt cu unei și stropiți-o apoi cu făină. Se toarnă ½ parte din aluat, apoi se pune o parte din merele tăiate felii. Deasupra merelor se toarnă restul aluatului și se așează merele rămase.

Dacă tăiați merele în cuburi, le puteți adăuga în aluat, amestecați ușor și apoi puneți întreaga masă într-o tavă de copt. Coaceți 25-30 de minute la o temperatură de 180 de grade.

 

Tort cu pere și nuci, foarte ușor și rapid. Până și cei pretențioși vor aprecia desertul

Dacă v-ați plictisit de tradiționala plăcintă cu mere, încercați această rețetă.  Vorbim despre un tort cu pere și nuci, foarte ușor de preparat. Prezența fructelor va da o notă crocantă desertului, făcându-l irezistibil.

Ingredientele pentru aluat:

200  grame de făină,

½ plic de praf de copt,

100 grame de zahăr,

50 grame de miere,

100 ulei de semințe de floarea soarelui,

50 grame de lapte,

2 ouă.

Ce să faci cu pulpa de dovleac, rămasă după Halloween și cum să o păstrezi

Pentru umplutură aveți nevoie de: 

100 grame nuci,

3 pere.

Pentru decor:

zahăr pudră.

 

Modul de preparare

În primul rând, tocați nucile cu un cuțit. Scoateți miezul, curățați și tăiați perele în bucăți mici. Lăsați cele două ingrediente deoparte.

Puneți ouăle într-un castron mare, împreună cu uleiul și zahărul. Adăugați și laptele și mierea și apoi amestecați energic pentru a obține un amestec fără cocoloașe.

Cum se face mămăliga perfectă și fără cocoloașe. Rețeta simplă cu care nu dai greș

Ulterior, adăugați făina, praful de copt și amestecați cu o lingură de lemn. După ce obțineți o consistență netedă și uniformă, completați cu nucile și perele. Amestecați bine până obțineți un rezultat omogen.

O tavă de tort cu balamale, cu diametrul de 24 de centimetri, se tapetează cu hârtie de copt. Transferați aluatul în forma de copt, nivelați, apoi presărați cu zahăr.

Salată delicioasă de varză, în stil oriental. Rețeta simplă și rapidă

Coaceți desertul, timp de 45 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Odată ce desertul este gata, serviți-l pe masă.

În sfârșit puteți gusta o adevărată delicatesă. Veți face o impresie frumoasă în fața prietenilor. Chiar veți mulțumi pe toată lumea, inclusiv și pe persoanele pretențioase. Poftă bună!

 

Turtă dulce cu lapte. O rețetă de succes, pe care toate gospodinele o pot face

Gustul turtei dulce cumpărate din magazin nu poate fi niciodată comparat cu gustul produselor de patiserie făcute în casă.

Este destul de simplu să faceți turtă dulce acasă, deoarece aveți nevoie de ingrediente obișnuite. Cu această rețetă de turtă dulce, chiar și o gospodină începătoare le va putea prepara. 

Pentru aluat veți avea nevoie de:

făină - 1.250 grame;

zahăr - 450-500 grame;

sare;

lapte - 500 ml;

ulei vegetal - 100 ml;

ou - 2 bucăți;

gălbenușuri de ou - 2 bucăți;

zahăr vanilat - 30 grame;

praf de copt - 60 grame. 

Pentru a face glazura:

albuș de ou - 2 bucăți;

zahăr pudră - 250 grame;

suc de lămâie - 1 lingură.

 

Prepararea 

Într-un bol se pun 250 de grame de făină, zahăr și un praf de sare și se amestecă bine. Adăugați laptele fiert. Amestecați aluatul astfel încât să nu fie cocoloașe.

Adăugați 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, zahărul vanilat și uleiul vegetal și mixați produsele cu un mixer. Combinați făina rămasă (1 kg) cu praful de copt și turnați-o în aluatul lichid.

Frământați un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Împărțiți aluatul în 3 părți, formați câte o bilă din fiecare și stropiți-le cu făină.

Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase

Întindeți fiecare bilă de aluat într-un strat de aproximativ 1 cm grosime. Folosiți diferite matrițe pentru a decupa turtele dulci. Din această cantitate de aluat vor ieși aproximativ 60 de bucăți de turtă dulce.

Coaceți turtele dulci pe o tavă, acoperită cu hârtie de copt, timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Pentru a prepara glazura, bateți albușurile spumă cu zaharul pudră și zeama de lămâie. Ungeți generos fiecare turtă dulce cu glazură și lăsați-le pe hârtie de copt să se usuce. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel