Cea mai savuroasă tartă a verii: ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar   
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cea mai savuroasă tartă a verii - ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar. Sursa - Pexels 
Cea mai savuroasă tartă a verii - ai nevoie de câțiva pumni de căpșune pentru acest deliciu culinar. Sursa - Pexels 
Vara este sezonul căpșunelor, de aceea ar fi păcat să nu preparăm un desert în care le vom folosi.  Tarta cu căpșune este cea mai bună combinație: delicioasă și perfectă ne va da o doză de energie.

Fără îndoială veți surprinde pe toată lumea cu această tartă savuroasă. Mai mult, folosind doar ingrediente simple și autentice, vei face o tartă ușoară, deoarece fiecare porție are un aport caloric scăzut.

Tarta face rapid și simplu.  Timp de preparare - 5 minute, timp de gătire - 40 minute, timp total - 45 minute, porții - 10, calorii - 180 per felie.

Ce poți face cu feliile de pâine uscată? Prepară o tartă de mere, super delicioasă. O felie are doar 160 de calorii

Ingrediente:

350 grame de căpșune,

250 de grame de făină,

150 grame iaurt alb,

100 grame de îndulcitor sau alternativ 200 grame de zahăr normal,

60 grame ulei de semințe de floarea soarelui,

8 grame praf de copt,

2 ouă,

coaja rasă de lămâie.

Cum se prepară tarta cu căpșune. Rețeta pas cu pas

Spălați și curățați căpșunele. Într-un bol, puneți ouăle cu îndulcitorul sau zahărul, care se bat cu un tel. Odată ce ați obținut un amestec cu o consistență spumoasă, adaugați uleiul și iaurtul, apoi reîncepeți să amestecați totul.

Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită

Cerneți  făina  împreună cu praful de copt și adăugați-le în aluat. Amestecați bine, astfel încât aluatul tău să fie omogen și cremos. Nu uitați să adăugați și coaja de lămâie.

În acest moment, tapetați o formă de copt cu hârtie, puneți căpșunele pe fund, cu vârful în sus. Deasupra turnați aluatul și nivelați. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 grade.  Prăjitura coaptă se scoate din formă, se stropește cu zahăr pudră și se servește pe masă.  Poftă bună!

Clătite fără ouă, fără lapte și fără unt: un desert delicios, preferat de cei care țin la siluetă

Clătitele fără ouă, lapte și unt sunt desetul potrivit pentru  cei care țin la siluetă. Se fac foarte ușor și rapid și sunt perfecte pentru micul dejun. Puteți folosi ciocolată neagră topită, pentru a le face și mai delicioase. 

Cheesecake cu caramel, un desert excelent pentru vară. Oaspeții tăi nu vor rezista tentației dulci

Aceste clătite sunt moi și sățioase și, în plus, conțin puține calorii.  Pentru această rețetă, alegeți un lapte vegetal preferat: poate fi lapte de soia sau orez, migdale sau ovăz. A doua zi dimineață, clătitele pot fi încălzite în cuptorul cu microunde și vor fi ca proaspăt făcute!

INGREDIENTE

160 grame făină,

50 grame zahăr,

200 ml lapte vegetal,

2 lingurițe de ulei,

1 linguriță de praf de copt,

3 pătrate de ciocolată neagră,

căpșuni sau banane coapte pentru decor.

Clătite de post fără ouă, lapte și unt. Mod de preparare

Într-un castron se amestecă făina cu praful de copt și zahărul. Adăugați treptat laptele și uleiul și amestecați-le bine cu un tel pentru a nu rămâne bulgări în aluat.

După ce aluatul este gata, luați o tigaie antiaderentă, pe care ungeți cu puțin ulei. Când uleiul s-a încins, turnați o polonic din aluat. După aproximativ 2-3 minute de gătit, clătita se întoarce pe cealaltă parte.

Prăjitură pufoasă și moale din cinci ingrediente: veți regreta că nu ați făcut-o până acum

La final, topiți două sau trei bucățele de ciocolată neagră la cuptorul cu microunde. Ungeți cu ciocolată 3-4 clătite, pe care apoi le așezați una peste alta, formând un tort. Decorați mini tortul din clătite  cu căpșuni sau banane.  Serviți desertul, alături de o ceașcă de cafea aromată sau un pahar de lapte. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel