Cea mai răspândită ESCROCHERIE REVINE: O nouă metodă de RACOLAT modele- VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
E imposibil să fi trecut prin centrul Capitalei, pe la Piața Unirii, și să nu știi despre cea mai mare escrocherie de racolat modele. Acea metodă a dispărut de pe străzile Bucureștiului pentru o vreme, cât timp s-a realizat o ”actualizare”. 

Concret, escrocheria de ”racolat” modele este una veche de aproximativ 10 ani. Nu cunoaștem circumstanțele în care a dispărut recent de pe străzile Capitalei. Metoda funcționa astfel: persoanele erau oprite pe stradă de tineri care le promiteau locul de muncă de vis pentru ei, pentru copii, pentru părinți, pentru toată familia și toți prietenii, dacă era posibil. Pe toți, jobul mult visat îi făcea fotomodele. Și cum visul bucureștean era prea frumos, înainte de a câștiga, fiecare persoană trebuia să plătească o sumă consistentă de bani pentru dosar. Nimeni nu a ajuns model, fotomodel, doar păgubit! În schimb, compania care a racolat modele de pe stradă, fără nicio limită, s-a umplut de banii persoanelor credule, care au visat la o viață mai bună, fără un minim de efort. 

[citeste si]

Așa cum spuneam, celebra escrocherie nu mai e vizibilă. 

În schimb, a apărut o alta ce pare a fi realizată exact pe modelul celei vechi. Mecanismul e același: ești abordat pe stradă de tineri cu pliante în mână, care nu-ți dau pliantul, ci doar ți-l arată, la fel cum făceau și cei despre care scriam anterior. Urmează un discurs ciudat din care nu înțelegi nimic în afara faptului că beneficiezi de vopsit, spălat, tuns, machiaj, de o ședință completă de înfrumusețare, totul GRATUIT, o dată pe lună, iar produsele folosite îți rămân ție. După `minunatul răsfăț`, ți se promite că vei colabora direct cu brandul care-ți oferă această minunată `schimbare de look`. Cuvântul GRATUIT este bine punctat. În afara cuvintelor-cheie, dacă asculți discursul, îți dai seama că este unul lipsit de logică. De exemplu: ”Mergi la orice salon sau, în cel mai rău caz, la cel mai apropiat mall”. 

Dacă accepți, în continuare, mecanismul pare a fi același. Ești dus într-o clădire pentru a ți se prezenta mai multe detalii. 

Această metodă de abordare a `modelelor` funcționează în plină stradă la doar câțiva pași de Secția 19 de Poliție. 

Și când spunem funcționează, chiar așa este. Din imaginile pe care le-am surprins de la depărtare, se poate observa că persoanele se lasă ușor convinse să afle mai multe detalii ”de aici, de aproape”, ca de obicei, și îi însoțesc pe cei care le promit o altfel de viață, de model! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel