Data publicării:

Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor 

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană, amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor. Sursa - Pexels
Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană, amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor. Sursa - Pexels

Atunci când nu ai timp suficient să stai în bucătărie, dar trebuie să pregătești cina, cauți rețete simple, dar delicioase.

Rețeta de azi se prepară rapid și tot ce trebuie să faci este să amesteci bine toate ingredientele înainte de a le da în cuptor. 

Este vorba despre omletă sau frittata italiană, o mâncare care este delicioasă și sănătoasă.

 

Ingrediente:

5 ouă,

3 dovlecei,

150 grame de brânză,

5 linguri de  smântână,

ulei vegetal,

sare și piper după gust,

usturoi uscat sau orice alt condiment preferat.

Metoda de gătire

 

Dovlecelul se spală, se usucă și se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântâna. Asezonează-le cu sare, piper și usturoi. Unge un vas de copt cu ulei vegetal.

Aveți un borcan cu dulceață? Preparați această tartă savuroasă. O felie are doar 170 de calorii

Întinde feliile de dovleceii pe fundul tăvii și adaugă o parte din amestecul de ouă. Urmează un strat de brânză, apoi un strat de dovlecei. Repetă procedura până când vei termina toate ingredientele.

Ultimul strat trebuie să fie cu brânză. Trimite tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Vinete prăjite, în sos de smântână. Toată familia va crede că ai pregătit ciuperci

Vinetele preparate, în acest fel, sunt foarte asemănătoare la gust cu ciupercile. 

Se prepară ușor și au un gust perfect.

Ingrediente pentru 4 porții:

2 vinete,

1 ceapă,

2 căței de usturoi,

2 linguri de smântână,

ulei pentru prăjit,

piper negru proaspăt măcinat și sare după gust.

  

Rețeta, pas cu pas

Vinetele se taie în cubulețe. Dacă dorești, poți îndepărta coaja vinetelor. Se condimentează cu sare și piper și se dau la frigider pentru 30 de minute.

Nu aruncați apa în care ați fiert sfecla: transformați-o în îngrășământ pentru flori

Ceapa și usturoiul se taie în cuburi mici. Prăjește ceapa într-o tigaie încălzită cu puțin ulei până devine aurie. Adăugă, apoi, vinetele. Se prăjesc la foc mediu, aproximativ 10 minute.

Adaugă usturoiul cu 2-3 minute înainte de a fi opri aragazul. Tot atunci, adaugă smântâna și amestecă bine. Poftă bună!

Vezi și:

 

Supă franțuzească de ceapă cu crutoane. Rețeta clasică

Supa de ceapă este un preparat delicios, interesant și destul de simplu. 

Ingrediente:

unt - 80 grame,

ceapa dulce - 3 bucăți,

usturoi - 2 căței,

supă de vită - 1,5 litri,

coniac - 50 grame,

frunză de dafin - 1 bucată,

cimbru proaspăt - 2 linguri,

sare și piper negru după gust,

o baghetă,

brânză rasă - 120 grame.

Rețeta pas cu pas

Tăiați ceapa în rondele subțiri și tocați usturoiul. Topiți untul într-o tigaie și adăugați ceapa. Căliți ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mic și continuați să gătiți până când ceapa este aurie și caramelizată, circa 20 de minute. Asigurați-vă că ceapa nu se arde.

Ai un dovlecel, un cartof și un morcov? Prepară niște chiftele fabuloase. Legumele sunt mai gustoase așa

Adăugați usturoiul. Transferați apoi amestecul de ceapă și usturoi într-o cratiță și adăugați bulionul, coniacul, frunza de dafin și cimbru. Fierbeți cel puțin o oră. Asezonați supa cu sare și piper. 

Împărțiți supa în boluri pentru cuptor și puneți câte 2 felii de baghetă pe fiecare bol. Adăugați brânza mărunțită deasupra baghetei. Coaceți supa până când brânza se topește și se rumenește, adică circa 3 minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel